Teatersamtalen – Postpandemisk flukt fra kulturbransjen

Teatersamtalen – Postpandemisk flukt fra kulturbransjen


Mari Moe Krysinska - Sandro Tajouri - Hans Ole Rian - Ine Therese Berg

«Jeg kan ikke være idiot heller, jeg må betale regningene mine» uttalte Mari Moe Krysinska om sin avgjørelse om å forlate frilanstilværelsen i Trøndelag i 2021.

I likhet med Moe Krysinska måtte mange frilansere vurdere om de fortsatt ville og kunne jobbe med kultur under pandemien.

Rapporten «Dansekunstnernes økonomi og arbeidsvilkår under koronapandemien i 2020» viser at 40% av dansekunstnerne har sluttet eller vurderer å slutte som følge av pandemien. Er dette representativt for hele kulturfeltet? Hvordan tenker frilanserne nå, på vei mot et mer normalisert samfunn?

Vi har invitert Mari Moe Krysinska (tidligere frilanser), Sandro Tajouri (tysk skuespiller og musiker), aktuell med forestillingen Parsifal på Trøndelag Teater og Hans Ole Rian (forbundsleder, Creo – forbundet for kunst og kultur) for å se nærmere på forholdene både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det åpnes for innspill og erfaringsdeling fra salen.

Ordstyrer er Ine Therese Berg, som er førsteamanuensis i drama og teater ved NTNU og frilans scenekunstkritiker og dramaturg.

Vi legger til rette for en diskusjon om status, hvor vi står og hva som kan og bør gjøres i kjølvannet av koronapandemien.

Sted: Sellanraa
Gratis inngang. Vi ber publikum om å ta ut gratisbilletter via Hoopla.

Teatersamtalen er et samarbeid mellom Rosendal Teater, Turneteatret i Trøndelag, Trøndelag Teater, NTNU – Drama og teater og Litteraturhuset i Trondheim.

*Faksimilen er hentet fra et oppslag i Adressa 12. desember 2021.

Dato

17. mar 2022

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere