Pulsen på Trondheim – hva skal til for å løfte Midtbyen?

Pulsen på Trondheim – hva skal til for å løfte Midtbyen?


Julie Bjørk - Daniel Johansen - Trygve Lundemo - Charlotte de Staël

En rekke engasjerte og ivrige unge mennesker har i løpet av de siste åra inntatt byen for å satse på småbutikker, restauranter, kaféer og opplevelser. Alle bærer på en drøm om å bidra til å gjøre Trondheim sentrum til et pulserende område for handel og opplevelser, og til et attraktivt sted å oppholde seg. Men etter mange års beinhard innsats og næring på små marginer, har flere måttet se nederlaget i øynene og stenge geskjeften. Andre holder stadig fast.

Hvem er disse menneskene, hva driver dem, og hva mener de skal til for å løfte byen? Hvilke forutsetninger har unge næringsdrivende i dag for å drive handel i Midtbyen, og hva skal til for at forholdene ligger bedre til rette for et mer attraktivt sentrum?

I samarbeid med forfatterne av boka «Trondheims tempo – en slags guide» inviterer Litteraturhuset til samtale om Midtbyen, og hva som skal til for å styrke byen som sted for boliger, opplevelser og handel. To av deltakerne i samtalen – Charlotte de Staël og Julie Bjørk – har selv erfaring som gründere og næringsdrivende i byen. I tillegg har vi invitert kunsthistoriker Daniel Johansen, som tidligere har kritisert handelspolitikken som har vært ført i Trondheim de siste tiåra. Samtalen ledes av Trygve Lundemo, kommentator i Adressevisen.

Nina Vennevold (journalist) og Anne-Line bakken (fotograf) innleder arrangementet. De forteller om funnene og erfaringene bak boka «Trondheims tempo — en slags guide››. Boka ble utgitt høsten 2017. Les mer om prosjektet her: www.prosjekttrondheim.no

Inngang: 50 kroner

Foto: Anne-Line Bakken.

Julie Bjørk. Foto: Anne-Line Bakken.

Charlotte de Staël. Foto: Anne-Line Bakken.

Dato

30. apr 2018

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere