#rebellerpåreise med kunst- og bokprosjektet Bulgarsk vår

#rebellerpåreise med kunst- og bokprosjektet Bulgarsk vår


Merete Løndal - Siri Camilla Torset - Vilde Ellegård Westeng - Tone Anne Tveiten

Er du glad i poesi, kunst og den gode historien? Gjerne kombinert med en kraftfull dose norsk hallingdans og hardingfelemusikk?

Denne formiddagen får vi besøk av billedkunstner Merete Løndal og skribent/oversetter Siri Camilla Torset fra Telemark med deres spennende kunst- og litteraturprosjekt #rebellerpåreise BULGARSK VÅR. Med seg på laget har de også hallingdanser Vilde Ellegård Westeng og hardingfelespiller Tone Anne Tveiten, begge er topputøvere i folkemusikk og -dans.

Gjennom sitt prosjekt har Merete Løndal og Siri Camilla Torset som overordnet mål å løfte frem glemte/lite kjente kvinner som på en eller annen måte betyr, eller har betydd mye for sin samtid.

Som en del av prosjektet har de oversatt dikt av de tre klassiske bulgarske kvinnelige poetene Elisaveta Bagrjana, Dora Gabe og Blaga Dimitrova, som levde og virket hovedsakelig på 1900-tallet. Alle tre var betydningsfulle i hjemlandet, både som diktere og gjennom sitt samfunnsengasjement.

Torset har gjendiktet utvalgte dikt av dem, og Løndal har illustrert diktene med digitalgrafikk.

På foredraget/utstillingen får du høre mer om opplevelsene fra en studiereise Løndal og Torset gjorde til Bulgaria i februar 2018. Du blir tatt med på en vandring fra bilde til bilde mens du får opplest dikt og blir fortalt om de tre dikternes liv og virke. Det hele blir rundet av med friske feletak og halsbrekkende hallingspark med «medrebellene» Tone Anne Tveiten og Vilde Ellegård Westeng.

Velkomne skal dere være!

Inngang fra hovedbiblioteket, Trondheim folkebibliotek. Dørene åpner kl. 12.30.

Arrangementet skjer i samarbeid mellom Litteraturhuset i Trondheim og Trondheim folkebibliotek.

Inngang: 150/100

Foto: Runhild Heggem

 

Dato

19. jan 2019

Tid

13.00 - 14.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Magistratsalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere