Sanna Sarromaa om skilsmisse

Sanna Sarromaa om skilsmisse


Sanna Sarromaa

Den finske forfatteren, feministen og samfunnsdebuttanten Sanna Sarromaa kommer til Litteraturhuset for å snakke om skilsmisse. Sarromaa er aktuell med Skilsmisseboken – en overlevelsesguide, som lanseres i august. Vi møter henne i samtale med Trond Åm, daglig leder på Litteraturhuset i Trondheim.

Sorgen over å miste en familie og en ektefelle i en skilsmisse er noe de færreste snakker om, selv om det rammer veldig mange mennesker. Forfatter Sanna Sarromaa ble selv ufrivillig skilt og kastet inn i alt det en skilsmisse innebærer. Den brutale virkeligheten slo inn ikke bare økonomisk, det emosjonelle var nok det som tok lengst tid å reparere.

Sarromaa bruker både egne og andres erfaringer – hun har intervjuet skilte menn og kvinner, jurister og psykologer – og skriver med humor og innsikt om hvordan man kan stable livet sitt på beina igjen og komme seg videre etter en skilsmisse.

Sanna Sarromaa (f. 1979) har doktorgrad i historie og har blant annet forsket på kroppspress blant unge jenter. Hun har ertet på seg nordmenn med sine spalter i Gudbrandsdalen Dagningen og i VG, hvor hun har kritisert alt fra latskap i arbeidslivet og norsk middelmådighetskultur til norsk språkpolitikk. Hennes forrige bok er Norske tabuer (2016).

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 100/75

Foto: Silje Rindal

Dato

10. sep 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere