Skrivekurs for seniorer

Skrivekurs for seniorer


Marte Huke - Olga Lehman - Cecilie Wold Andersen

(KURSET ER FULLTEGNET)

Ønsker du å lære mer om hvordan du kan beskrive opplevelsene dine? Har du historier å fortelle? Trondheim vil høre om ditt liv og din livsvisdom!

Institutt for Psykisk helse ved NTNU, i samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim og Fylkesbiblioteket, arrangerer et 6-ukers skrivekurs med den norske forfatteren Marte Huke.

Kurset er gratis men de som deltar blir en del av et forskingsprosjekt, som ledes av Olga Lehmann. Formålet med forskningsprosjektet er å observere hva som skjer gjennom et slik kurs og undersøke hvordan poesi kan hjelpe deltagerne å formilde sine historier og  livserfaring.

Som en del av prosjektet vil det bli utgitt en antologi med tekster som har blitt til underveis i skrivekurset. Det er frivillig om man vil publisere tekstene sine eller ikke i antologien.

Kursdatoer:

6.februar 2019
13.februar 2019
20.februar 2019
6.mars 2019
13.mars 2019
20.mars 2019


Det er ønskelig at de som melder seg på kurset har mulighet til å være med alle seks ukene.
For å melde seg på, ta kontakt med Olga Lehman på e-post: olga.lehmann@ntnu.no eller mobil: 93804675.

Vi møtes på onsdager kl.13.00-15.00. Sted: Trondheim folkebibliotek, kursrom i 4. etasje.

Marte Huke (født 1974) debuterte på Tiden forlag med diktsamlingen Delta i 2002. Hun har skrevet til sammen fire diktsamlinger og en roman. I 2017 gjendiktet hun den svenske poeten Anna Rydstedt til norsk. Parallellt med bøkene jobber hun mye utenfor bokformatet. Hun har mange samarbeid med kunstnere i andre sjangere bak seg, både innen musikk, dramatikk, dans og billedkunst. I 2008 var hun fylkeskunstner for Sør-Trøndelag fylke. Huke har bakgrunn fra universitetet i Bergen, Skrivekunstakademiet i Hordaland og Litterär gestaltning ved Göteborgs universitet. Hun har deltatt på en rekke internasjonale poesifestivaler, og er oversatt til flere språk. I 2017 kom romanen Naturhistorie ut på ungarsk. I 2019 kommer debutboken hennes ut i Tyskland.

Marte Huke. Foto: Lena Knutli

Cecilie Wold Andersen: Cecilie er assistent med prosjektet. Hun er student ved Forfatterstudiet i Tromsø, har bidratt med tekster til flere antologier og hun har tidligere arbeidet som koordinator og kulturprodusent. I november 2017 ble hun kåret til nord-norsk mester i slampoesi.

Dato

6. feb 2019

Tid

13.00 - 15.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, kursrom (4. etasje)

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere