Solidariteten, på vei ut eller inn?

Solidariteten, på vei ut eller inn?


Daria Bogdanska - Knut Kjelstadli - Kari Kristensen

I over hundre år har arbeiderbevegelsen styrket arbeidernes rettigheter, men i dag ser vi dramatiske endringer i arbeidslivet. Arbeidsplassene blir stadig mer midlertidige og usikre, og individet står igjen med ansvaret for å være sin egen lykkes smed. Mange har ingen utsikter til å få fast jobb, og lever innenfor det som har blitt betegnet som prekariatet.

Hvor går utviklingen videre, og hva kan vi lære av historien? Vil vi få varige skiller mellom “standardarbeideren” og “prekariatet”? Eller vil solidaritetstanken, organisering og kollektiv handling igjen komme øverst på dagsordenen? Dette diskuteres når historiker, professor og politiker Knut Kjelstadli møter serieskaper Daria Bogdanska. Møteleder er Kari Kristensen.

Arrangementet er en del av «UTVINNING OG UTNYTTING», som også inkluderer programpunktene «Utvinning av kull og følelser» og «Sandharpesongar».

Billetter 80/60 for hele kvelden.

DARIA BOGDANSKA Daria Bogdanska er serietegner, født i Warszawa og bosatt i Malmö. I våres ga hun ut den biografiske tegneseriedokumentaren «Lønnslaver», en fortelling om kamp for verdige arbeidsvilkår fra en som står utenfor det etablerte arbeidslivet.

KNUT KJELDSTADLI er en norsk historiker, professor og politiker i SV. Han har vært medredaktør for større historieverk. Hans nyeste verk «Arbeid og klasse» undersøker vår nære sosialhistorie i industrikapitalismens epoke.

KARI KRISTENSEN er tekstforfatter, styremedlem i Rødt Trondheim og medlem av Rødts kvinnelag.

Dato

3. nov 2018

Tid

19.00 - 20.00

Sted

Kunsthall Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere