Tante Ulrikkes vei
Zeshan Shakar - Hedda Vormeland
Zeshan Shakar kommer til Litteraturhuset for å snakke om sin debutroman “Tante Ulrikkes vei.” Boka kom høsten 2017 og vakte begeistring, både blant lesere og anmeldere.
Tante Ulrikkes vei er en oppvekstroman, som gir et bilde av hvordan det er å vokse opp som barn av første generasjons innvandrere. Handlinga foregår på Stovner i Oslo, på 2000-tallet. De to hovedpersonene Mo og Jamal er begge i 16-årsalderen og vokser opp i samme blokk i Tante Ulrikkes vei på Stovner, men der stopper også likhetene. Mo er ressurssterk, flink i norsk og har akademiske ambisjoner. Jamal har droppet ut av skolen, jobber i et bilvaskerfirma, røyker hasj og digger hiphop. Forskjellene de to i mellom kommer også tydelig til uttrykk språklig sett.
Tante Ulrikkes vei er innvandrerromanen som mange har etterlyst. Den er språklig nyskapende. Og den blir, i tillegg til å være en oppvekstroman, også omtalt som en politisk roman, som beskriver den flerkulturelle virkeligheten vi lever i. Den viser også at integreringen fortsatt har en vei å gå.
Zeshan Shakar (f. 1982) er oppvokst på Stovner. Han er utdannet statsviter, og arbeider på Oslo rådhus. Tante Ulrikkes vei er hans første roman.
Shakar møter forfatter og oversetter Hedda Vormeland til samtale om boka.
Senere denne kvelden kan du få med deg et arrangement med to forfattere som også har vært med på skape debatt rundt flerkulturelle miljøer. Fra kl. 20.00 inviterer prosjektet Litteratur for inkludering til en samtale mellom Maria Navarro Skaranger og Nancy Herz. Temaet for samtalen er litteratur og dagens feminisme.
Pris for enkeltarrangement: 120/75
Pris for hele kvelden: 180/100
Pris mellomlegg (dersom du allerede har kjøpt billett til “Tante Ulrikkes vei” og ønsker billett for hele kvelden): 60/25
Billetter for hele kvelden og billetter for mellomlegg kan kjøpes her: https://
Inngang: 120/75
Foto av Zeshan Shakar: Julie Pike
Dato
16. mar 2018
Tid
18.00 - 19.30
Sted
Litteraturhuset, Sellanraa