Tenner, skam og angst

Tenner, skam og angst


Synes du det er vanskelig å gå til tannlegen? Går det lenge mellom hver avtale med tannlegen og når du først går, så er det fordi du har så vondt at du ikke ser noen annen løsning? Skammer du deg så mye over tennene dine at det går ut over hverdagen, familien din, intimiteten eller jobbmulighetene dine? Skulle du gjerne lært hvordan du kan overkomme tannlegeskrekken din? Ønsker du å kunne smile igjen – uten skam?

Nå har du mulighet til å møte tannhelsepersonell og psykologer som jobber med de reddeste pasientene. I TOO (tilrettelagt tannbehandling for mennesker utsatt for tortur, overgrep eller har odontofobi) jobber tannleger, tannhelsesekrerærer og psykologer med å hjelpe de reddeste pasientene. Vi tilbyr angstbehandling med mål om å lære pasienten og gå til tannlege og motta tannbehandling. Det som tilsynelatende ser ut som en umulig oppgave for mange, blir overkommelig når man jobber systematisk, strukturert og med små skritt av gangen. De aller fleste pasientene lykkes med å ta i mot ordinær tannbehandling etter endt TOO-behandling.

Selv om de færreste har angst for tannbehandling (odontofobi), så er det en stor del av befolkningen som gruer seg uforholdsmessig mye til tannlegetimen. På trygg avstand kan du nå bli kjent med hvilke tilrettelegginger du kan be om på tannklinikken for å gjøre tannbehandling overkommelig. Her kan du lære hvordan du kan snakke med tannlegen om din tannhelse på dine premisser.

Kanskje er du tannhelsepersonell som synes det er vanskelig å hjelpe de redde pasientene? Er du tannhelsepersonell som gjerne vil hjelpe, her har du mulighet til å lære og forstå hvorfor enkelte har vansker med å ivareta tennene sine. Vi som jobber med de aller reddeste pasientene ønsker å dele våre erfaringer og kompetanse.

Vi ønsker også å dele metoder og verktøy som vi har utviklet i TOO-prosjektet. Kom å ta en titt, still spørsmål eller ta med deg verktøy og kontaktinformasjon hjem i ro og mak.

Vel møtt til en trygg og trivelig kveld på Litteraturhuset.

Inngang: 75/50

Illustrasjon: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Human_dental_arches.svg

Dato

5. jun 2019

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere