Torstein Andersen: Været e varmt på baksida av klokka mi

Torstein Andersen: Været e varmt på baksida av klokka mi


Torstein Andersen

EN KVELD I CHARLES BUKOWSKIS VERDEN

Været e varmt på baksida av klokka mi, er en forestilling hvor skuespiller Torstein Andersen presenterer tekster av den amerikanske poeten Charles Bukowski. Tekstene er oversatt til trøndersk av Geir Nergaard. Forestillingen varer i 40 min., og etterpå inviteres publikum til samtale. Hele seansen varer i ca 90 minutter.

Charles Bukowski (1920-1994) kom i bakkant av de såkalte beatpoetene, og blir regnet som en av skaperne av sjangeren Dirty Realism. Han blir gjerne omtalt som gatas poet, og var opptatt av alkohol, hesteveddeløp og prostituerte. Han hadde dessuten et lidenskapelig forhold til klassisk musikk. Bukowski er bunn ærlig i sin frie form for poesi, som inneholder både dyp smerte og svart humor. Jean Paul Sartre og Jean Genet holdt Bukowski for å være amerikas største forfatter. To musikere som har latt seg inspirere av Bukowski er Tom Waits og Bono.

Det trengs ingen forkunnskaper for å se forestillingen, som har blitt vist fra Halden i sør, til gruvearbeiderne i Sveagruva på Svalbard i nord. Forestillingen har fått meget god omtale i pressen.

Torstein Andersen (f. 1953) er skuespiller og instruktør. Som skuespiller har han medvirket i en rekke stykker, blant annet på Trøndelag Teater. Andersen har også hatt roller i flere filmer.

Inngang: 100/75

Dato

7. sep 2018

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere