AVLYST! Tro og håp i Etiopia ett år etter fredsprisen

AVLYST! Tro og håp i Etiopia ett år etter fredsprisen


Marit Breen - Hans Birger Neergård - Biskop Herborg Finnset

På grunn av problemer med å gjennomføre arrangementet som planlagt, har arrangøren tatt en beslutning om å avlyse arrangementet. De håper imidlertid å komme tilbake til arrangementet når samfunnet normaliserer seg. Vi beklager avlysningen!

Fjorårets fredsprisvinner, Abiy Ahmed, ble mottatt både med jubel og protester da han kom til Oslo for å  ta imot fredsprisen i fjor.  I hjemlandet er statsministerens linje omstridt.  Med 110 mill. innbyggere og 80 forskjellige folkegrupper, er det ikke merkelig at fjorårets fredsprisvinner har store utfordringer. Etiopia er det nest mest folkerike landet i Afrika. Landet ble aldri kolonisert. Etiopia har opplevd en eventyrlig økonomisk vekst, men ligger stadig blant de 10 % fattigste land i verden.

Programmet gir ordet til tre nordmenn som har sine fortellinger fra møtet med Etiopia. Og det blir åpnet for spørsmål og kommentarer.

Marit Breen har jobbet som rådgiver for kjønnspørsmål og kvinners rettigheter i Etiopia siden 2012 (gjennom NMS – Det Norske Misjonsselskap). Hun formidler hvordan kvinnefrigjøring ser ut i Vest-Etiopia, sett fra ståstedet til prosjektstaben hun jobber sammen med i den nasjonale Mekane Yesus – kirken i landet.

Hans Birger Neergård har skrevet bok om sitt forhold til Etiopia gjennom 45 år. Som radikal 68-er og misjonær gjennom NMS ble Etiopiaoppholdet et kulturkræsj, og etter hvert mye samarbeid i møte med fattigdom, islam og afrikansk kristendom. Hans kjærlighet til landet og folket er bygd på et stort knippe spennende opplevelser og menneskemøter.

Biskop Herborg Finnset deler også noe av sitt møte med landet og Nidaros bispedømmes vennskapskirke i Etiopia.

Velkommen!

Arrangør: Nidaros bispedømmeråd og Det Norske Misjonsselskap

Sted: Sellanraa

Billetter: 100 (ordinær)/50 (student/ufør)

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.
Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

 

Dato

8. des 2020

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere