Trondheim krimfestival: Jørn Lier Horst / Silje Ulstein

Trondheim krimfestival: Jørn Lier Horst / Silje Ulstein


Jørn Lier Horst - Silje Ulstein - Åshild Karevold - Roar Ræstad

Litteraturhuset i samarbeid med Trondheim Krimfestival, Justismuseet, Kosmorama filmfestival, Trondheim folkebibliotek, Trondheim kino og Den svenska deckarfestivalen i Sundsvall inviterer til krimfestival den 13. november og 14.november. Vi er veldig stolt av å kunne by på et spennende, stilfullt og variert program hvor krimsjangeren belyses fra forskjellige innfallsvinkler og gjennom ulike fortellinger.

Program:

16.30- 17.10 Bokbad: Jørn Lier Horst: «Sak 1569». Bokbader Åshild Karevold
17.15-17.45 Bokbad: Silje Ulstein. Bokbader: Roar Ræstad

Jørn Lier Horst (f. 1970) har lang erfaring som politietterforsker og er en av Nordens mest suksessrike krimforfattere. William Wisting-bøkene har solgt over 2 millioner bøker i Norge, er oversatt til 30 språk og har gjort stor suksess som tv-serie. Lier Horst skriver også spenningsbøker for barn og unge, blant annet den populære serien om Detektivbyrå nr. 2. Lier Horst bokbades av de yngre kreftene under Krimfestivalens barneprogram. Han introduserer også filmen «Operasjon Mørkemann», basert på hans bok med samme navn. I høst er Horst aktuell med «SAK 1569» (Capitana), den fjerde boken i Cold case-kvartetten, hvor Wisting gjenåpner gamle og tilsynelatende umulige saker. Under Trondheim Krimfestival deltar Lier Horst også i et True Crime-panel, både i egenskap av sin rolle som tidligere politimann og som krimkonsulent for produksjonsselskapet Novemberfilm som stod bak Mysteriet Marianne.

Silje Ulstein (f. 1985) har en mastergrad i litteraturformidling og har vært innom både Skrivekunstakademiet og Krimforfatterskolen. At Ulstein er en formidler av rang viste hun til gangs i år med sin kritikerroste krimdebut «Krypdyrmemoarer» (Aschehoug forlag). Denne psykologiske thrilleren fikk Dagbladets anmelder til å klaske en sekser i bordet og kalte den «Uutholdelig spennende». Ulsteins bok har også rukket å bli solgt til flere land. Intet mindre enn imponerende.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek. Inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate.

Inngang: 100/75

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.
Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

Arrangementet strømmes også digitalt. Digital tilgang koster 20 kroner og kan kjøpes her: https://litthustrd.hoopla.no/sales/1347173875

Stor takk rettes til våre støttespillere: Trondheim kommune, Midtnorsk filmsenter, Kosmorama filmfestival, Trondheim kino, Trondheim folkebibliotek, Vigmostad & Bjørke, Aschehoug Forlag, Communicatio Forlag, Gyldendal forlag og Den svenska deckarfestivalen i Sundsvall.

Illustrasjon: Thomas Høstad

Dato

14. nov 2020

Tid

16.30 - 17.45

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere