Tung tids tale – samtale med Olaug Nilssen

Tung tids tale – samtale med Olaug Nilssen


Olaug Nilssen - Ida S. Knutsen

Torsdag 2. november kommer Olaug Nilssen til Litteraturhuset i Trondheim for å snakke om sin nyeste roman Tung tids tale, som handler om det å være forelder til et sterkt funksjonshemmet barn. Hun møter Ida S. Knutsen til samtale. Olaug Nilssen og Ida S. Knutsen vil samtale om boka og om erfaringer med det å være forelder til et barn som er annerledes.

Ida S. Knutsen er mamma til et multihandikappet barn og leder av brukerrådet for avlastning og initiativtaker for Kodeknekkerene.

Olaug Nilssen (f. 1977) er forfatter og dramatiker. Hun fikk sitt store gjennombrudd med Få meg på for faen. Siden gang har hun markert seg som en viktig stemme i norsk litteratur. I romanen Tung tids tale skriver Olaug Nilssen med stor åpenhet om hvordan livet med et funksjonshemmet barn kan være. Om kampen for at barnet skal bli sett som den han er, og få den støtten han og familien trenger. Forfatteren selv beskriver også romanen som ei kjærlighetshistorie. Dette skriver forlaget om boka:

Ein liten gut mistar språket og forandrar personlegdom. For mora byrjar ein kamp, først for å forstå kva som skjer med guten, og så for å få hjelp til å gi han den omsorga og oppfølginga han treng. Familien er plutseleg i ein svært utfordrande livssituasjon, og dei må igjennom lange og utmattande prosessar for å få hjelp. Mødrer skal aldri gi opp, blir det sagt, men kva er aksept, og kva er å gi opp?

Arrangementet skjer i samarbeid mellom NFU Trondheim og Litteraturhuset i Trondheim.

Inngang: 80/50 (student/ufør)
Gratis inngang for medlemmer av NFU. På grunn av begrenset antall plasser er det viktig at det tas ut gratis billett via Hoopla.

Velkommen!

Foto av Olaug Nilssen: Bernt R. Synnevåg

Dato

2. nov 2017

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere