Ung mexicansk poesi

Ung mexicansk poesi


Andrea Alzati - Mathias R. Samuelsen - Martin Ingebrigtsen - Bendik Vada

Møt den mexicanske poeten og kunstneren Andrea Alzati i samtale med Mathias R. Samuelsen om sin poesi og kunst.

Senere vil Andrea lese, i tillegg til:
Mathias R. Samuelsen
Martin Ingebrigtsen
Bendik Vada

Andrea Alzati Aguilar y Maya (Guanajuato, Mexico) er poet og kunstner. Hun har studert latinamerikansk litteratur på Universidad Iberoamericana i Mexico by. Hun har bidratt i antologiene Poetas Parricidas (Mexico, 2014) og Los Reyes Subterráneos (Spania, 2015), og i 2017 ga hun ut diktsamlinga Animal Doméstico (Juan Malasuerte).

Mathias R. Samuelsen er en poet, gjendikter og redaktør. Han har utgitt tre diktsamlinger; Utredning om trengsel (2009), Forstillingsværket (2014) og Ære. Være 1-36. Han har også startet forlaget Beijing Trondheim med Rune F. Hjemås, og er kunstnerisk rådgiver på Litteraturfestivalen i Lillehammer.

Martin Ingebrigtsen er poet og jobber i Forfattersentrum Midt-Norge. Han debuterte i år med diktsamlinga Riv av seg ansiktet. Han har også blant annet gjendiktet den amerikanske poeten Nathaniel Farrells diktsamling Nykommar.

Bendik Vada har gått på skrivekunstlinja på Nansenskolen og Forfatterskolen i København. Han debuterte i 2017 med diktsamlinga «Vak» på Forlaget Oktober. For tida arbeider Bendik med oversetting og gjendikting.

Gratis inngang, men vi oppfordrer interesserte om å ta ut gratisbillett via Hoopla.

Foto: Alejandro Compean

Dato

14. nov 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere