Utvinning av kull og følelser

Utvinning av kull og følelser


Lisa Rosendahl - Kjartan Fløgstad - Carl Martin Faurby

Under festivalen er Kunsthall Trondheim hjem for utstillingen «Strømmer av følelser, kropper av malm», hvor det undersøkes hvordan utvinning er et fenomen som ikke lenger bare omfatter fossilt brennstoff og gruvedrift, men også kommersialisering av menneskelige følelser og atferdsmønstre gjennom sosiale medier.

Lisa Rosendahl, kurator for utstillingen møter Kjartan Fløgstad, en forfatter og essayist som har undersøkt både den norske industrikulturen og den internasjonale kulturindustrien. Sammen vil de se på utvinningens skiftende fortegn, ledet av Carl Martin Faurby, programkurator på Kunsthallen i Trondheim.

Etter samtalen blir det lansering av utstillingskatalogen til ”Strømmer av følelser, kropper av malm” (Rivers of Emotion, Bodies of Ore).

Arrangementet er en del av «UTVINNING OG UTNYTTING», som også inkluderer programpunktene «Solidariteten, på vei ut eller inn?» og «Sandharpesongar».

Billetter 80/60 for hele kvelden.

KJARTAN FLØGSTAD er en norsk forfatter som har skrevet romaner, lyrikk, essayistikk, reiseskildringer og noveller, og gjerne blander forskjellige stilnivåer og språk. Fløgstad har selv arbeidet som industriarbeider og har et bevisst forhold til historien og utviklingen av det norske industrisamfunnet.

LISA ROSENDAHL er en svensk selvstendig kurator og skribent basert i Berlin. Hun er utdannet kunsthistoriker ved Stockholms universitet, Courtauld Institute og Goldsmiths College. Hun har kuratert gruppeutstillinga «Strømmer av følelser, kropper av malm» som står i Kunsthall Trondheim under hele festivalperioden.

KATALOGEN til utstillingen er utgitt av forlaget Uten Tittel, og formgitt av Yokoland. Nyskrevne essays av: Lisa Rosendahl (kurator), Mats Ingulstad & Pål Thonstad Sandvik (historikere ved NTNU), Jan M. Padios (University of Maryland, USA), Sean Dockray (deltagende kunstner i utstillingen) og Johanna Dahlin & Martin Fredriksson (Linköping universitet).

CARL MARTIN FAURBY er programkurator på Kunsthallen i Trondheim, og har utstrakt erfaring som kurator og skribent, samt arbeid i alternative kunstrom. Han er utdannet cand.mag i Moderne Kultur fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet.

Dato

3. nov 2018

Tid

17.30 - 18.30

Sted

Kunsthall Trondheim

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere