Program for oktober

Publisert den 29. sep 2023

En smakebit på noe av det som skjer på Litteraturhuset i oktober!

Quế Mai, en av Vietnams mest profilerte og prisbelønnede forfattere, kommer til Litteraturhuset 2. oktober. Hun er nå aktuell på norsk med sin store gjennombruddsroman, «Fjellene synger», og vi er glade for at hun kommer til Litteraturhuset i Trondheim i forbindelse med sitt norgesbesøk.

Helt siden debutromanen Hakk (1994) og gjennombruddsromanen Kjærlighet (1997) har Hanne Ørstavik utforsket særlig kjærligheten og frykten. Nå er Ørstavik aktuell med romanen «Bli hos meg» (2023). 3. oktober kan du høre henne samtale om boka.

I oktober utgis den andre boka i Kim Leine sin trilogi om Karoline Blicher, «Karolines kamp». 26. oktober kan du oppleve den dansk-norske forfatteren i en samtale om sitt forfatterskap, med utgangspunkt i de siste to bøkene i trilogien.

Og 30. oktober møter vi Olaug Nilssen til en samtale om hennes nyeste bok, «Uønska åtferd», som omhandler hvordan livet fortoner seg i en familie med et psykisk utviklingshemmet barn med et stort omsorgsbehov.

Vi byr også på flere spennende samtaler: 5. oktober kommer den danske forfatteren Charlotte Weitze, og 23. oktober inviterer vi til en samtale med fribypoet Asieh Amini. Oktober byr også på boklansering, foredrag om Edvard Munch og en innføring i cocktailmixing. En herlig miks med andre ord!

Sjekk ut hele programmet for oktober her!