Er maten som produseres potensielt skadelig for helsa vår?
Kunnskap | Foredrag

Er maten som produseres potensielt skadelig for helsa vår?

Både matproduksjonen, innholdet og sammensetningen av maten vi spiser har endret seg dramatisk de siste tiårene. Er dette en trussel for helsa vår, og hva kan vi gjøre med det?

Forskere har lenge pekt på sammenhengen mellom jordhelse og mikrolivet i tarmen. Mikrobene i tarmen bidrar til vitale funksjoner og tilfører essensielle næringsstoffer. Hva skjer med helsa vår når jordkvaliteten blir stadig dårligere?

I en tid der fordøyelsesplager, overvekt, utmattelse og depresjon har blitt en folkesykdom bør vi stille spørsmål ved kvaliteten på maten vi spiser. Mat som produseres i næringsfattig og livløs jord og deretter tilsettes ugunstige stoffer, støtter ikke folkehelsa. Er det ikke på tide at vi ser oss selv som en del av et kretsløp, hvor jordhelse, matproduksjon og folkehelse henger sammen?

Ren og trygg mat er en nødvendighet for å holde oss friske. Dette krever god jordbrukspolitikk og retningslinjer for matprodusentene. Likevel ser vi at matindustrien stadig tilsetter stoffer som manipulerer maten og forstyrrer tarmfloraen vår. Og hva skjer med matproduksjonen når vi stadig bygger ned matjord?

Denne kvelden får du høre to foredrag som tar for seg den viktige koblingen mellom jord, menneske og helse.

Dato

27. mar 2025

Tid

19:00 - 21:00

Pris

Kr100 / Kr80

Deltakere

Arve Lian - Andreas Dønåsen

Arrangør

Økologisk Norge og Faglag for regenerativt landbruk Trøndelag