Framtidas nasjonale universitet i en global tidsalder
Debatt | Kunnskap

Framtidas nasjonale universitet i en global tidsalder

En del av Stockmanndagene

Gjennom knapt to år har språkforskeren og historikeren Oddmund Løkensgard Hoel hatt hånda på rattet i den politiske styringa av norsk universitetspolitikk. Først som statssekretær for Ola Borten Moe, og deretter for sittende statsråd Sandra Borch.

Det er kanskje langt fra embetsmannsstatens professorpolitikere til dagens statssekretær, men få har bedre forutsetninger for å tegne opp leia for norsk høyere utdanning i ei viktig brytningstid enn professoren fra Trondheim, som i sitt sivile liv er ansatt ved Høgskolen på Vestlandet.

Blir det mer eller mindre internasjonalisering i framtidas akademia? Mer eller mindre norsk? Mer eller mindre telling av forskning som teller? Og flere eller færre ansatte og studenter i akademia? Alt dette har vi invitert statssekretær Hoel til å redegjøre for, i samtale med Trond Åm.

Stockmanndagene

Stockmanndagene er en hyllest til uredd kunnskap og et saklig, offentlig ordskifte. Men også til ydmykheten og vissheten om at selv den som har rett, kan få feil. Eller ligger sannheten midt imellom?

Flere arrangementer under Stockmanndagene

Dato

30. sep 2023

Tid

11:00 - 12:30

Pris

Kr50-Kr100

Deltakere

Oddmund Løkensgard Hoel - Trond Åm

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim