Robin Skjoldborg
Kim Leine: Karolines kamp
Litteratur | Samtale

Kim Leine: Karolines kamp

Den 26. oktober kan du møte den dansk-norske forfatteren Kim Leine på Litteraturhuset i Trondheim.

Kim Leine er født i 1961 i Seljord, Norge, og flyttet til Danmark som 17-åring. Siden bodde Leine på Grønland, men i 2004 flyttet han tilbake til Danmark, hvor han debuterte som forfatter.
Han har et imponerende forfatterskap bak seg, som både rommer selvbiografiske romaner, historiske romaner, politiske romaner, barnebøker etc.

I oktober utgis den andre boken i forfatterens trilogi om Karoline Blicher, Karolines kamp.

Det første bindet i trilogien, Karolines Kjærlighet, utkom i starten av 2023:
Karoline Blicher er en ambisiøs ung dansk politiker, som er forsvarsattache i Russland i 2013. Hun er en stigende stjerne i det høyrepopulistiske partiet hennes far stiftet, og noen ser på henne som en mulig framtidig statsministerkandidat. Til tross for at hun er gift innleder hun et forhold til en russer ansatt i kulturdepartementet. Det viser seg å åpne en ny verden av kontakter og ressurser som kan være til fordel for Karolines karriere. Dermed er det gjort klar til et omfattende politisk spill.

I andre bind i trilogien, Karolines kamp, er Karoline på tinget for Demokratisk Alliance. Da det blir uro i partiet er Karoline klok nok til å holde avstand. I stedet drar hun til USA for å studere Donald Trumps evne til å samle massene, for så å stifte sitt eget parti som kan føre henne frem til statsministerposten. Men før det må Karoline bestemme seg for hva og hvem hun er villig til å ofre for å få makten…

Kim Leine skriver sine bøker på dansk, og han oversetter deretter selv til norsk.

Den 26. oktober dykker Kim Leine ned i sitt forfatterskap med utgangspunkt i de siste to bøkene. Samtalen ledes av Anne Dorte Lunås. Det er første gang Kim Leine besøker Litteraturhuset i Trondheim.

Dato

26. okt 2023

Tid

18:00 - 19:30

Pris

Kr200 / Kr150

Deltakere

Kim Leine - Anne Dorte Lunås

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim