Dominika Maria Karnafel/Mira Hansen
Konsert: Woolo Duo og Dubbeltrion
Musikk

Konsert: Woolo Duo og Dubbeltrion

Denne kvelden kan du oppleve hele to konserter: Woolo Duo og Dubbeltrion

Wooli er en musikalsk duo bestående av den taiwanske Pipa-spilleren Fan-Qi Wu og  trommeslager Michael Lee Sørenmo.

Musikerne i Wooli Duo møtes ved Musikkhøgskolen i Gøteborg, og spiller ellers i prosjekt som Mykorhiza, Ükya, Fan-Qi Wu trio, Jafs og Tremolo.

Fan-Qi har bakgrunn innenfor tradisjonell og klassisk Pipa repertoar, og spilt i kinesisk orkester og Pipa-Ensemble. I tillegg har hun en mastergrad i Improvisasjon og World Music ved Universitet i Gøteborg.

Michael spiller i prosjekter innenfor jazz og improvisasjonsmusikk, men har de siste årene også studert koreansk tradisjonsmusikk ved blant annet National Gugak Center i Seoul.

Med deres kombinasjon av tradisjonelle instrumenter og elektroniske effekter i samspill, skaper de et sonisk landskap som reflekterer den asiatiske tradisjonsmusikken med moderne improvisasjon og samtidsmusikk. Dette resulterer i egne komposisjoner som overskrider sjangergrenser og gir publikum et nytt syn på både gamle tradisjoner og moderne uttrykk.

Gjennom deres mangfoldige samarbeid og evne til å utfordre musikkens grenser, inviterer Wooli lyttere til å utforske nye lydlandskap og omfavne nye musikalske opplevelser. Deres musikk forteller historier inspirert av både personlige liv, naturen og lyrikk.

//

Dubbeltrion er et musikalsk kraftsenter som strekker seg over landegrensene og fremhever mangfoldet i musikk. Satt sammen av talentfulle musikere fra Sverige, Danmark og Estland, er bandets kunstneriske visjon rotfestet i en ønske om å bryte musikalske barrierer.

Dubbeltrions kunstneriske kjerne er utforskningen av varierte klanglandskap. Fra folkemusikkelementer til eksperimentell jazz, søker de å skape en dynamisk musikalsk reise som overrasker lytterne og utfordrer konvensjoner.

Det mest bemerkelsesverdige aspektet ved Dubbeltrion er deres unike instrumentering: to saksofoner, to kontrabasser og to trommesett. Dette skaper en distinkt klangfarge som forsterker deres mål om å skape noe uventet og originalt.

Denne visjonen gjenspeiles i bandets sammensetning. Med doble instrumenter og en variert kulturell bakgrunn, skaper Dubbeltrion musikk som er en kreativ eksplosjon av stemmer og følelser.

Med andre ord skapes Skandibaltisk Powerhousejazz!

Lineup:

Saxofon mm: Vidar Hansteen-Jörgensen(SWE), Isak Schiødt (DK)
Bass: Hilda Nordkvist (SWE), Kertu Aer (EST)
Trummer: Isidor Abdelkader (SWE), Gustav Tornberg (SWE)

Konserten er arrangert i samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim. KonsertGalleriet er støttet av Trondheim Kommune, Kulturrom, Midtnorsk jazzsenter, Frifond og Sparebank SMN.

 

Dato

22. apr 2024

Tid

19:30 - 21:00

Pris

Kr200 / Kr150

Deltakere

Fan-Qi Wu - Michael Lee Sørenmo - Vidar Hansteen-Jörgensen - Isak Schiødt - Hilda Nordkvist - Kertu Aer - Isidor Abdelkader - Gustav Tornberg

Arrangører

Litteraturhuset i Trondheim
KonsertGalleriet