Mat

Middelalderens kjøkken: Foredrag med middag

En del av Basta

Hva spiste man egentlig i middelalderen? Hva var hovednæringen i kostholdet? Bli med på foredrag om middelalderens mat og få servert historiske retter!

I 2023 utga arkeolog Marianne Vedeler boka Middelalderens kjøkken: oppskrifter og historiene bak dem, hvor hun tar leseren med gjennom fortellingen om hva folk spiste i en tid da kyr og geiter gikk på egne bein til torget i byen – og båter seilte inn med eksotiske varer fra fjerne himmelstrøk. En tid da biskopen klaget på vinprisene og hvor det var forbudt å drikke melk på fredagen før Sankthans.

I dette foredraget vil Vedeler fortelle om fortidens matkultur, samtidig som du også vil få en smak av den. De dyktige kokkene på Sellanraa har satt sammen en unik meny inspirert av boka.

Møt opp på tom mage og start festivalhelga med en unik og historisk matopplevelse!

Marianne Vedeler er professor i arkeologi ved Universitetet i Oslo. Hun forsker på middelalder- og vikingtid.

Merk at dette arrangementet ikke inngår i festivalpasset.

Prisen inkluderer middag og foredrag. Eventuelle drikkevarer må kjøpes i tillegg.

Antall plasser er begrenset.

Basta

Basta er festivalen som gjør deg litt smartere. En feiring av aktuell sakprosa – og tema som engasjerer. Festivalen arrangeres av Litteraturhuset i Trondheim og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Gå til festivalsiden

Dato

15. nov 2024

Tid

19:30 - 23:00

Pris

Kr669

Deltakere

Marianne Vedeler

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim