Lina Hindrum
Vigdis Hjorth: «Gjentakelsen». I samtale med Arne Johan Vetlesen
Litteratur | Samtale

Vigdis Hjorth: «Gjentakelsen». I samtale med Arne Johan Vetlesen

Inngår i serien «Livets skjørhet»

Kveldens samtale dveler ved sentrale temaer i Vigdis Hjorths siste bok, "Gjentakelsen": spesielle hendelser og sårbare relasjoner i oppveksten, knyttet til kjønn og familie, med konsekvenser for resten av livet og relevant for vår forståelse av grunnleggende etiske spørsmål.

Vigdis Hjorth er en forfatter med allsidig bakgrunn, som omfatter studier i idéhistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap. Hun har jobbet i NRK Barneradioen og vært redaktør for Barnetimeboka. Forfatterskapet består av et trettitalls bøker, møtt med stadig større interesse, ikke minst fordi hun skriver om temaer som berører oss alle. I 2017 ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for sin roman Arv og miljø. Hun har mottatt Cappelenprisen, Gyldendalprisen, Aschehougprisen, Doblougprisen, Kritikerprisen, Bokhandlerprisen, Amalie Skram-prisen og flere andre. Hennes bøker er oversatt til mange andre språk.

Arne Johan Vetlesen er professor i filosofi ved UiO og aktiv samfunnsdebattant.

«Livets skjørhet»

Bak alt det vi baler med, ligger noen store spørsmål som hefter ved selve tilværelsen, og som er felles for alle mennesker. Vi er skjøre skapninger, kastet ut i livet uten å ha bedt om det, overlatt til oss selv i en vanskelig verden. Filosofene snakker om «livets grunnvilkår»: sårbarhet, smerte, ensomhet, avhengighet og dødelighet. Det mangler ikke på temaer som belyser dette, verken i kunsten, medieverdenen eller hverdagen, det være seg sorg, skjebne, mening, håp, ansvar, kjærlighet, tilgivelse, forsoning. I denne serien prøver vi å trenge ned i noen av disse temaene, slik at vi kan kjenne dem igjen hos oss selv og dele tankene med andre.

Flere arrangementer i denne serien

Dato

3. feb 2024

Tid

17:00 - 19:00

Pris

Kr200 / Kr150

Deltakere

Vigdis Hjorth - Arne Johan Vetlesen

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim