Signerer ny avtale om Basta

Publisert den 15. nov 2023

Litteraturhuset i Trondheim og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) har signert en ny, treårig samarbeidsavtale om gjennomføring av Basta - sakprosafestivalen i Trondheim.

– Litteraturhuset i Trondheim sørger for å gi festivalen profesjonelle rammer og ingen kjenner litteraturmiljøet i byen bedre, uttaler generalsekretær Arne Vestbø i NFFO.

Etter tidenes best besøkte sakprosafestival i Trondheim, har NFFO og Litteraturhuset i Trondheim forlenget samarbeidet om festivalen med en ny, treårig samarbeidsavtale. Litteraturhuset i Trondheim har samarbeidet om gjennomføring av sakprosafestivalen helt siden den ble gjennomført for første gang i 2016 – da under navnet «Sakprosafestivalen i Trondheim». Det formaliserte samarbeidet hvor Litteraturhuset har stått ansvarlig for programmering og gjennomføring av festivalen har pågått siden 2019.

Generalsekretær Arne Vestbø i NFFO var selv til stede under lørdagens festival, og var fornøyd med det han opplevde. – Samarbeidsavtalen sikrer kontinuitet og handlingsrom for god planlegging for begge parter. NFFO har en stor medlemsmasse i Trøndelag, og aldri har så mange medlemmer hentet ut gratis billetter og festivalpass som i år. Festivalen er en årlig samlingsplass for faglig og sosialt påfyll for alle som liker bøker fra virkeligheten, og alle bør allerede notere seg 16. november som er dato for neste års festival, uttaler han. Vestbø viser til at NFFO arrangerer sakprosafestivalen i Trondheim for sjuende gang, og at interessen for den blir større og større for hvert år.

Også lederen for Litteraturhuset i Trondheim, Trond Åm, er fornøyd med å ha fått forlenget samarbeidsavtalen. – Da NFFO og Litteraturhuset inngikk dette samarbeidet første gang, var nok noe av motivasjonen at NFFO ønsket å støtte opp under et litteraturhus med små ressurser. Samarbeidet viste seg umiddelbart å være i gjensidig interesse. Litteraturhuset fikk styrket sin virksomhet og samlet flere ressurser på huset, mens NFFO får tilgang til alt det Litteraturhuset kan bidra med av organisasjon, kunnskap og infrastruktur. Alt i alt bidrar samarbeidet til å styrke litteraturfeltet i Trondheim og Trøndelag, sier Åm.

Samarbeidsavtalen skal gjelde i tre år fra 2024, og neste utgave av Basta – sakprosafestivalen i Trondheim, går av stabelen lørdag 16. november.