Sommerhilsen fra Aja

Publisert den 28. jun 2024

Daglig leder Aja Bugge gir deg en liten forsmak på høstprogrammet på Litteraturhuset og kommer med gode boktips!

«I byrjinga hadde han vore eit steg frå livet, no var han eit steg fra døden. Nils Vik lukka auga, og den siste dagen i livet hans var over.» Slik slutter Frode Gryttens roman «Den dagen Nils Vik døde». Og med denne romanen har Grytten på vakreste vis skildret en dag i en manns liv, men samtidig også ett helt liv. 11. mars hadde Litteraturhuset besøk av Frode Grytten til en samtale om kjærlighet og død med utgangspunkt i boken. Det ble et av vårens desiderte høydepunkt på Litteraturhuset. Hvis du enda ikke har lest boken eller hvis du gikk glipp av arrangementet på Litteraturhuset, er det bare å komme i gang med å lese, og arrangementet kan du fortsatt høre som podkast på Litteraturhusets nettside.

Nå er Litteraturhusets arrangementskalender for vårsemesteret gjennomført, og staben tar snart en velfortjent ferie. Foran oss venter en høst med masse aktiviteter og arrangementer på Litteraturhuset. En del av arrangementene er allerede publisert og klar til at du kan reservere plass, mens mange arrangementer publiseres løpende efter ferien. Alt i alt tilbyr vi et bredt program med boklanseringer, bokbad, foredrag, debatter og samtaler.

Høst er også festivaltid på Litteraturhuset. 26. – 28. september arrangerer vi igjen Stockmann-dagene med uredde samtaler om de ofte litt vanskelige, høyaktuelle temaene i samfundet. Og den 16. november er det sakprosafestivalen BASTA som fyller scenene våre en hel dag med mange samtaler om god norsk og oversatt sakprosa. Vi anbefaler dere å sette et kjempestort kryss i kalenderen! Program for begge de to festivalene publiseres i løpet av sensommeren.
Hold et øye med vårt program på programsiden!

Og mens jeg har oppmerksomheten deres, vil jeg benytte anledningen til å anbefale dere lesere en superfin diktsamling som jeg har lest! Den unge debutanten Mira Husain har utgitt diktsamlingen «Hjertet er ei rabiat Bikkje», og dette er en fantastisk fin og tankevekkende beretning om en ung jente som er i ferd med å bli voksen og prøver å frigøre seg. Husain har selv uttalt at hun med diktsamlingen håper at den ska få leseren til å føle noe. Og det kan jeg love at man gjør! Dette er en diktsamling du ikke kan slippe, og som du har lyst til å lese igjen. Mira Husain kommer til Litteraturhuset 18. september!

Riktig god sommer til alle dere! Vi ses på Litteraturhuset i høst! Første arrangement går av stabelen 20. august. Vi ses!