Karanteneland: Et hjem uten vegger
KARANTENELAND, EPISODE 2, SAMTALE MED ELISABETH DYVIK, PROGRAMDIREKTØR I ICORN, INTERNATIONAL CITIES OF REFUGEE NETWORK.
ICORN har i alt 74 medlemsbyer, fordelt over hele verden, som tilbyr forfulgte forfattere beskyttelse og frihet for at de skal kunne skrive eller produsere kunst. Medlemsbyene er en del av et internasjonalt nettverk som knytter dem til organisasjoner som arbeider for ytringsfrihet, deriblant PEN International. Forfattere og kunstnere som lever i fare på grunn av sensur, undertrykkelse, krig eller politiske og samfunnsmessige konflikter kan søke om å bli fribyforfatter gjennom ICORN.
Hva skjer i ICORN, og med forfattere som ønsker å søke ordningen, når koronaviruset har isolert store deler av verden i karantene?
Vi møter programdirektør i ICORN, Elisabeth Dyvik, i samtale med Asieh Amini.
Elisabeth Dyvik er utdannet bibliotekar, med tilleggsstudier fra Centre for Peace Studies ved universitetet i Tromsø. Hun har tidligere blant annet vært ansatt i Dagbladet, og har ledet Sølvbergets Sekretariat for Ytringsfrihet.
Asieh Amini er kulturaspirant på Litteraturhuset i Trondheim. Hun er poet, og har bakgrunn innen journalistisk og menneskerettigheter. Amini har vært Fribyforfatter i Trondheim siden 2010.
KARANTENELAND er en serie med digitale foredrag, workshoper og seminarer. Målet med serien er å rette søkelyset mot ytringsfrihet, og å dele den (digitale) litterære scenen med forfattere og eksperter med ulik bakgrunn.
Arrangementet har videopremiere tirsdag 19. mai kl. 19. Videopremieren vises på Litteraturhusets Facebook-side, og vil også være tilgjengelig i ettertid. Lenke til videopremieren finner du her.
Samtalen er på engelsk, med norsk undertekst.
I forbindelse med koronasituasjonen har Litteraturhuset i Trondheim etablert Studio Litteraturhuset som ei digital satsning. Dersom du ønsker å støtte virksomheten, kan du donere et valgfritt beløp via vår hjemmeside, eller via Vipps-nummer 105581.