Men er det bra? Litteraturhusets kritiske panel leser debutanter
Hvert år får vi over 30 nye skjønnlitterære forfattere her til lands, og i årets første kritiske panel undersøkes 4 av disse:
Sofus Grenis “Langs det utslåtte håret”, Line Marie Halås’ “Randhav”, Kaja Kvernbakkens “Lukta av klor” og Nora Lindblads “Hold heisen”. Flere av debutantene har bakgrunn fra forskjellige norske forfatterutdanninger – og den 25. februar undersøker vi om dette gir god litteratur.
Sofus Greni tar en mastergrad i allmenn litteraturvitenskap ved UiO, har gått Forfatterstudiet i Bø og vært litteraturredaktør i studenttidsskriftene Bøygen og Lasso. “Langs det utslåtte håret” foregår i landet mellom sjalusi og kjærlighet.
Lina-Marie Halås har en bachelorgrad i nordisk språk og litteratur fra UiO og er tidligere student ved forfatterstudiet i Bø og UiT. “Randhav” utforsker minner, og hvordan fortid og nåtid kan eksistere parallelt.
Kaja Kvernbakken har jobbet som forlagsredaktør og oversetter, vært redaksjonsmedlem i tidsskriftet Utflukt og gått på forfatterstudiet i Bø. “Lukta av klor” er en roman om svømmetalentet Mina, og hvordan treningen og disiplineringen blir en måte å beherske verden på .
Nora Lindblad går grunnskolelærer master ved HVL i Sogndal og debuterer med novellesamlingen “Hold heisen”, som tematiserer kontrasten mellom en tilsynelatende enorm selvtillit og manglende evne til å ta vare på seg selv som preger unge voksne i dag.
«Men er det bra?» er Litteraturhuset i Trondheim og NTNUs litteraturkritiske panel hvor kritikere og litteraturvitere ser på aktuelle utgivelser.
Inngang: 50,-/gratis for studenter og ansatte ved Institutt for språk og litteratur. Billetter/gratisbilletter kan tas ut via Hoopla.