ANBEFALT #3 Livet er inne

Publisert den 31. mar 2020

De siste dagene og ukene har vært preget av isolasjon og uro. Hjemme har stua blitt omgjort til lekeplass, utesko er byttet ut med tøfler og kontorliv er byttet ut med hjemmekontor.

I en kaotisk tid hvor mye av livet foregår inne, kan vi ta noe av det fine med oss inn? Kan vi ta naturen inn?

Boka «GRO – en håndbok om grønne inneplanter» av Jenny Leite-Vikra, Kathrine Winther Løkke og Marte Espevik tar for seg innendørs plantestell. Boka inneholder basiskunnskaper om grønne planter, et lite oppslagsverk med planteportretter og en praktisk innføring i hvordan man potter om, tar stiklinger eller gror mangotre i vinduskarmen, for å nevne noe.

Hør den plantebaserte samtalen Hvordan lykkes med inneplantene?, som sveiper innom temaer som plantetrender, stiklinger, plantehotell, stygge planter, vanning og plantedød. Samtalen fant sted under Sakprosafestivalen i Trondheim, og er med Jenny Leite-Vikra og Marte Espevik fra Plantemagasinet Gro, Julie Bjørk fra Bakklandet Blomster og Niklas Nystad. 

 

Foto: Jenny Leite-Vikra/Plantemagasinet GRO

Tekst: Benedikte Skarvik, kommunikasjonsmedarbeider ved Litteraturhuset i Trondheim


 

Litteraturhusets podkastarkiv

Fra Litteraturhusets podkastarkiv kan du høre på opptak fra utvalgte møter på Litteraturhuset. Våre podkaster er tilgjengelig via Spotify, iTunes og andre podkastspillere. Søk bare på «Litteraturhuset i Trondheim».

Vil du støtte Litteraturhuset? 

I en vanskelig tid setter vi stor pris på din støtte. Om du ønsker å støtte Litteraturhuset kan du gjøre det via Vipps:  #105581 – Foreningen Litteraturhuset i Trondheim.