Åpningen av Litteraturhuset!

Publisert den 11. okt 2016

Velkommen til åpning 15. oktober!

Littteraturhusets åpningsdag er fylt med arrangement både for store og for små i litteraturhusets lokaler i det nye kulturkvartalet.

Kl. 13 åpnes litteraturhuset av to særlig egnede herrer, nemlig barnebokfigurene Jakob og Neikob. Jakob sier alltid ja, mens Neikob sier alltid nei. Sammen skal de forestå den offisielle åpninga av litteraturhuset i Trondheim. Forhåpentligvis er det Jakob som får det siste ordet. Deres skaper, forfatteren Kari Stai, har skrevet en dialog spesielt for anledningen, og rollene spilles av skuespillerelever ved Teaterhøgskolen i Verdal. Åpningen finner sted på Kulturtorget.

Etterpå kommer Pulverheksa! Forfatteren av de populære bøkene, Ingunn Aamodt, gjester Trondheim i forbindelse med åpningen av litteraturhuset, og tar med seg pulverheksa i egen høye person.

Etterpå kommer Pulverheksa! Forfatteren av de populære bøkene, Ingunn Aamodt, gjester Trondheim i forbindelse med åpningen av litteraturhuset, og tar med seg pulverheksa i egen høye person.

Kl. 16 får vi besøk av forfatteren Torgrim Eggen på Sellanraa Bok & Bar til en uformell overraskelse for kaféens gjester. Vi får også anledning til å stifte bekjentskap med en helt spesiell debutant. Sara Sølberg debuterte som forfatter for bare noen dager siden på Litteraturhuset i Oslo, med romanen «Seismiske smell». Sølberg kommer fra Trondheim, og dette er hennes første opptreden her. Kom gjerne innom!

Kl. 18 får vi besøk av kveldens hovedgjest, forfatteren Edvard Hoem, som vil snakke om Slåttekar i himmelen og Bror din på prærien. Etterpå blir det åpen fest med DJ og forfatter Ranja Bojer ved roret, opplesninger, kanskje noen taler, og generell fest. Festen er gratis og åpen for alle, men mat og drikke må dere kjøpe i baren. Frederic Klev på Sellanraa Bok & Bar har forberedt kanapéer til kr. 25 pr. stk.

Under festen arrangeres det også, som seg hør og bør, en debatt om debatten: Er Trondheim en debattby? I panelet møter vi Tone Sofie Aglen, politisk redaktør i Adresseavisen, kunsthistoriker Daniel Johansen og journalist på Klassekampens Trondheims-kontor, Jo Røed Skårderud. Samtaleleder er Stein Mortensholm.

Velkommen!