Utsolgt! Abida Raja: Frihetens øyeblikk

Utsolgt! Abida Raja: Frihetens øyeblikk


Abida Raja - Håkon F. Høydal

Boka Abida Raja. Frihetens øyeblikk slo ned som en bokbombe da den ble lansert uten forvarsel i fjor høst. I boka, som er skrevet av journalist Håkon F. Høydal, forteller Abida Raja åpenhjertig om tvangsekteskap og frykten for æresdrap.

Abida Raja, storesøsteren til den langt mer profilerte Abid Raja, har inntil nylig vært taus om oppveksten i den samme familien som broren skildrer i bestselgeren Min skyld. På 1980-tallet vokste Abida opp midt i Oslo sentrum. Hun gikk på norsk skole, var norsk statsborger – men levde i en pakistansk familie og kjente ingen. I Abida Raja. Frihetens øyeblikk forteller hun sin historie om livet som barn, ungdom og voksen. Det er historien om en vanskelig oppvekst preget av fysisk og psykisk vold. Om løsrivelsen fra foreldrene og ektemannen hun ble giftet bort til. Og om da hun etter 23 år i et tvunget ekteskap preget av vold, til slutt tok mot til seg og forlot mannen sin og flyktet med de fire barna sine – uten utdanning, et sted å bo eller egen bankkonto – for å skape sitt eget liv.

Boka gir et sterkt innblikk i oppveksten og livet til en representant for dagens voksne norsk-pakistanske kvinner, de som ble født i Norge, men ikke ble en del av det norske samfunnet – og kampen for å bestemme over seg selv, hvem hun skal ha lov til å elske og et liv i frihet.

Vi møter Abida Raja i samtale med journalist og forfatter Håkon F. Høydal.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-20:30. Dørene åpner kl. 18:30. Sellanraa holder åpent til 22.
Inngang: 150/100

Agnete Brun / J.M. Stenersens Forlag

Dato

13. mar 2023

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere