Aksel Tjora: Truede fellesskap i en digital verden? (inngår i serien Hva er da et menneske?)

Aksel Tjora: Truede fellesskap i en digital verden? (inngår i serien Hva er da et menneske?)


Aksel Tjora

Kveldens foredragsholder har i en årrekke forsket på ulike former for fellesskap og hvordan hverdagslig teknologibruk bidrar til å endre disse formene. Hans perspektiv på fellesskap inkluderer interaksjon, kommunikasjon og identifikasjon, og han stiller spørsmål om hvordan slike aspekter er i endring i dagens samfunn. Han vil også lansere forslag til hvordan vi alle kan ta vare på og videreutvikle både analoge og digitale fellesskap.

Aksel Tjora er professor i sosiologi ved NTNU. Hans forskning er rettet mot randsonene mellom kunnskap og ansvar, mellom privat og offentlig, mellom syk og frisk, mellom fellesskap og ensomhet, mellom kreativitet og teknologi. Han er eier og stifter av «Sosiologisk poliklinikk», som driver praktisk og utadrettet arbeid. Ett av hans interesseområder er musikk; han er selv perkusjonist og spiller i flere band, med flere plateutgivelser. Fra forfatterskapet kan nevnes Festival! Mellom rølp, kultur og næring (2013), Café Society (2013, med Graham Scambler), Hva er felleskap (2018) og Bysamfunn (2019, med Ida Marie

Arrangementet er et innslag i serien «Hva er da et menneske?» Det inngår også i programmet til Hannah Ryggen Triennale 2019: Nytt land, som arrangeres av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Ørland/Bjugn Kunstforening. Samarbeidet mellom Litteraturhuset i Trondheim og Hannah Ryggen Triennale er støttet av Fritt Ord.

Arrangementet har inngang fra hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 100/50

Foto: Viktor Kleive

                        

Dato

23. mai 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere