Ambassadør til menneskeheten: ‘Abdu’l-Bahá. Et møte med ham 100 år etter hans bortgang.

Ambassadør til menneskeheten: ‘Abdu’l-Bahá. Et møte med ham 100 år etter hans bortgang.


Fra tid til annen fremstår det en lysende skikkelse på verdens arena, – et menneske som fremviser et så bemerkelsesverdig livsverk at det får store, positive konsekvenser for hele menneskeheten gjennom årtier og århundrer. Et slikt menneske var ‘Abdu’l- Bahá, og det er derfor vi inviterer til en kveld med både informasjon om hans liv og et meditativt møte med ham gjennom en film som illustrerer hans forvandlende innflytelse på alle han kom i møte med.

Bibelforskeren K. Chain ved Oxford universitet møtte selv ‘Abdu’l-Bahá, og det var han som begynte å omtale ‘Abdu’l-Bahá som en ambassadør til menneskeheten, – utsendt av sin far, profeten Bahá’úlláh, grunnleggeren av bahá’í-religionen, fra den åndelige verden til oss alle.

‘Abdu’l-Bahá ble født i Iran den 23. mai 1844, og døde den 27. november 1921. Han ble beskrevet av dem som møtte ham som en venn, veileder og fortrolig for hele menneskeheten. De som møtte Ham, gjenkjente en karakter av uforlignelig høy kvalitet, fylt av alle gode egenskaper. Han hadde en altomfavnende kjærlighet til fattige og rike, var en av de første betydningsfulle forkjempere for likestilling mellom rasene i USA, en sann forkjemper for kvinnenes rettigheter, og generelt for rettferdighet i alle situasjoner. Fremfor alt var han et menneske som skapte enhet, harmoni og samhold der det tidligere hadde vært strid. Gjennom sitt liv preget av prøvelser, forfølgelse, fengsling og slit, maktet han å legge grunnlaget for det mest gjennomgripende fredsarbeidet verden noensinne har sett, der prosessen er sentrert rundt den åndelige veiledningen og kraften i Bahá’u’lláhs Pakt. Menneskene æret ham ved å slå ham til ridder, og Bahá’u’lláh æret ham med tittelen «Paktens midtpunkt».

Sted: Sellanraa

Gratis inngang. Vi ber publikum om å ta ut gratisbilletter via Hoopla: https://litthustrd.hoopla.no/sales/587537098

Arrangør: Bahá’í-samfunnet

Dato

30. nov 2021

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere