Anne Bitsch: Brev til en ufødt datter

Anne Bitsch: Brev til en ufødt datter


Anne Bitsch - Jon Anders Lied

Anne Bitsch kommer til Litteraturhuset i Trondheim for å snakke om sin nye bok Brev til en ufødt datter. Om frihet, sex og søsterskap.

I form av et brev til en tenkt datter skriver Anne Bitsch om kvinners lengsel etter frihet. Med utgangspunkt i sin egen historie og forskning drøfter hun tema som kroppslig sårbarhet, ansvar, skam og hvordan man kan reise seg etter overgrep.

Med #metoo og #jegharopplevd har vi som samfunn fått større bevissthet rundt seksuell trakassering og vold. Men hvor frigjørende er det egentlig å stå fram med sine historier i offentligheten? Hvilket potensial for fortsatt undertrykking oppstår idet historiene overtas av media og rettssystemet? Hvordan kan kampen tas videre?

Brev til en ufødt datter er en bok om raseriet over å bli fortalt at man er likestilt og har alle muligheter, men erfare at dette definitivt ikke gjelder med hensyn til det mest intime vi har – vår seksualitet. Først og fremst er det et kampskrift for tillit mellom menn og kvinner, som oppfordrer alle kvinner til å stole på sine drømmer og sitt begjær.

Vi møter Anne Bitsch i samtale med psykolog Jon Anders Lied.

Anne Bitsch (f. 1978) er en dansk-norsk forfatter, forsker og feminist. Hun har arbeidet med menneskerettigheter, kjønn og seksuell vold i en årrekke. Brev til en ufødt datter er hennes tredje bok. Hun har tidligere gitt ut Bak lukkede dører (2012) og Går du nå, er du ikke lenger min datter (2017). For sistnevnte bok mottok hun Kritikerprisen.

Arrangementet har inngang fra Hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 100/75

Forfatterportrett: Einar Aslaksen

Dato

26. sep 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere