Anne Bitsch: Går du nå, er du ikke lenger min datter

Anne Bitsch: Går du nå, er du ikke lenger min datter


Anne Bitsch - Susann Ødegård Dybvik

Anne Bitsch kommer til Litteraturhuset i Trondheim for å snakke om boka Går du nå, er du ikke lenger min datter. Boka er en fortelling om en oppvekst med en alkoholisert og psykisk ustabil mamma, i det som utad fremstår som en ressurssterk middelklassefamilie. Den selvbiografiske dokumentarboken beskriver omsorgssvikt, overgrep og en familie som går i oppløsning. Anne Bitsch har lett i gamle brev, dagbøker og offentlige arkiver, og oppsøkt mennesker som kjente familien, for å prøve å finne svar på hvorfor ingen grep inn.

Går du nå, er du ikke lenger min datter er en dypt personlig beretning om et barn som blir sviktet av systemet og mennesker rundt seg. Men Bitsch sitt samfunnsperspektiv gjør også boka til en allmenngyldig beretning om omsorgssvikt og et sviktende hjelpeapparat, og er med det et viktig innspill til den offentlige debatten.

Forfatteren vant Kritikerprisen 2017 for beste sakprosabok. I juryens begrunnelsen heter det blant annet: Det god sakprosa gjør, er å åpne opp nye rom, gjøre verden litt større, få oss til å se med nye øyne. Det gjør Anne Bitsch med Går du nå, er du ikke lenger min datter.

Anne Bitsch (f. 1978) er en dansk-norsk forfatter og forsker. Hun har arbeidet med menneskerettigheter, kjønn og seksuell vold.

Forfatteren møter psykolog Susann Ødegård Dybvik til samtale om boka.

Inngang: 100/50

Foto: Einar Akselsen

Dato

7. jun 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere