Åpningsfest: Jan Kjærstad og NTNUs litteraturpris

Åpningsfest: Jan Kjærstad og NTNUs litteraturpris


Jan Kjærstad - Ole Jacob Hoel - Kristina Leganger Iversen - Martha Standal - Erik Havnes

Velkommen til åpningen av Trondheim litteraturfest 2017!

På fredag kveld får vi besøk av festivalens hovedgjest Jan Kjærstad, som blir intervjuet av Ole Jacob Hoel, kulturjournalist i Adressa. De vil ta for seg Kjærstads forfatterskap med spesielt fokus på hans kritikerroste nye bok, Berge.

Under åpningsfesten blir også NTNUs nye litteraturpris delt ut for første gang. Prisen skal deles ut annethvert år til skjønnlitteratur og faglitteratur, og i år står skjønnlitteraturen i fokus. Vinneren blir presentert og vi får også en smakebit fra dennes forfatterskap.

Også på programmet på Kulturtorget denne kvelden: Den unge bergenske dikteren Kristina Leganger Iversen vil lese opp fra egne tekster, og det vil bli et kunstnerisk innslag fra duoen Martha Standal (dans) og Erik Havnes (lyd), som vil fremføre et verk inspirert av festivalens tema «arv».

Trondheim Litteraturfest arrangeres for sjette gang i 2017. Med visjonen om å «Bringe den nære og den fjerne litteraturen til Trøndelag» har litteraturfesten blitt en viktig litterær arena i kunnskapsbyen Trondheim.

Trondheim litteraturfest er resultatet av et samarbeid mellom Trondheim folkebibliotek, Litteraturhuset i Trondheim og NTNU.

Inngang: 150/100 (vanlig/student).
Billetter kan kjøpes på Hoopla: https://tfb.hoopla.no/sales/aapningsfest

Dato

20. okt 2017

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere