Arve Tellefsen: På jakt etter tonen (inngår i serien «Grenser»)

Arve Tellefsen: På jakt etter tonen (inngår i serien «Grenser»)


Arve Tellefsen - Sverre Gunnar Haga

Dette er et innslag i serien «Grenser». Se hele programmet, og les mer om serien her.

Den store fiolinisten er glad i fødebyen, og har gode minner både om oppveksten på Møllenberg og kampene på Lerkendal. Men det var musiker han skulle bli, og det er den altoppslukende jakten på Tonen livet har handlet om, de magiske øyeblikkene da han lokker fram den store og evige klangen fra instrumentet og strengene. Reisen har vært en lang fra musikkskolen i Trondheim til de store konsertsalene omkring i verden, og det er dette vi skal snakke om. Men også om hotelltilværelsen, Birkebeineren, familien og alderdommen.

Vi møter Arve Tellefsen i samtale med Sverre Gunnar Haga.

Arve Tellefsen er en av våre aller fremste musikere og en legende i norsk musikkliv. Debuten fant sted i 1959 i Universitetets festsal, deretter gikk det bare en vei. Han har opptrådt med verdens beste orkestre og dirigenter, spilt inn et utall av plater, mottatt en rekke priser og utmerkelser, blant annet fem spellemannspriser. Kommandør av St. Olavs Orden. Æresborger av Trondheim. Utenfor Frimurerlosjen finner vi en statue av Tellefsen, og det er på høy tid at han nå gjester Litteraturhuset i nabolaget.

Sverre Gunnar Haga er kommunikasjonsrådgiver og forfatter, tidligere journalist i Dagbladet, informasjonssjef ved Den Norske Opera & Ballett og direktør i Ultimafestivalen.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-21:00. Dørene åpner kl. 18:30.
Inngang: 150/100

Foto: Per Heimly

Dato

26. sep 2022

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere