Åsa Linderborg: Kampen om sannheten (inngår i serien «Grenser»)

Åsa Linderborg: Kampen om sannheten (inngår i serien «Grenser»)


Åsa Linderborg - Per Bjørn Foros

Dette er et innslag i serien «Grenser». Se hele programmet, og les mer om serien her.

Det er høyt meningstrykk i offentlig debatt om dagen, for ikke å snakke om ytringskulturen på nettet og digitale medier. Det mangler ikke på meningers mot, men på troverdigheten i ytringene. Enhver debatt trekker mot ytterkantene, og dette skaper polarisering og skarpe fronter. Noen går inn for det politisk korrekte: «woke», som er rettet mot urettferdighet i samfunnet (sexistisk, etnisk, sosialt), «cancel culture” og «no platforming», som forsøker å hindre bestemte ytringer eller adgang til offentlig debatt.
Kulturelite mot grasrot, store idéer mot hverdagens bekymringer, modernitet mot tradisjon, vekst mot vern. Høyre/venstre-aksen er ikke som den en gang var, noe som viser seg tydelig i kjølvannet av krigen i Ukraina og den påfølgende Nato-debatten. Sannheten er alltid mer komplisert enn meningsmotstandere vil ha det til, og det er det kveldens samtale skal handle om.

Vi møter Åsa Linderborg i samtale med Per Bjørn Foros, tidligere førsteamanuensis ved NTNU og initiativtaker til serien «Grenser».

Åsa Linderborg er en svensk historiker, journalist, forfatter og kulturdebattant. Politisk aktiv i Vänsterpartiet. Tidligere kulturredaktør i Aftonbladet. Kjent fra programserien «Norsken, dansken og svensken» i NRK. Gav i 2007 ut den selvbiografiske barndomsskildringen Meg eier ingen, som ble en bestselger, nominert til Augustpriset. I 2020 kom boka Året med 13 måneder. En dagbok, der hun skriver om sitt eget liv, men også reflekterer over sin egen rolle i samfunnsdebatten. Åsa Linderborg har fått en sentral posisjon i nordisk samfunnsdebatt.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-21:00. Dørene åpner kl. 18.30.
Inngang: 150/100

Dato

21. okt 2022

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere