Åsne Seierstad: Afghanerne

Åsne Seierstad: Afghanerne


Åsne Seierstad - Anne Dorte Lunås

Tjue år etter Bokhandleren i Kabul, er Åsne Seierstad aktuell med en ny bok om Afghanistan.

I arbeidet med Afghanerne reiste Åsne Seierstad tilbake til Afghanistan. I boka skriver hun om året som har gått siden Taliban igjen tok makta, og forteller historiene til dem som flyktet fra Taliban og dem som ble igjen.

Det er historien om Jamila, som selv ble nektet utdanning, og som bruker islam for å kjempe for kvinners rettigheter. Om Bashir, som rømmer hjemmefra for å bli talibaner og kjempe i hellig krig. Og Ariana, som blir født når vestlige styrker inntar landet, og som tror at hun etter jusstudiene skal få jobbe og være en del av samfunnet.

Vi møter Åsne Seierstad i samtale med journalist Anne Dorte Lunås.

Åsne Seierstad har skrevet en rekke kritikerroste bøker. Bokhandleren i Kabul (2002) lå over et år på bestselgerlistene til New York Times i USA og Sunday Times i Storbritannia. En av oss (2013), som omhandler 22. juli, ble utropt til en av årets ti beste bøker i New Tork Times i 2015. Og To søstre fra 2016, er kåret til en av Skandinavias ti beste sakprosabøker etter år 2000.

Samtalen arrangeres av Litteraturhuset i Trondheim og Trondheim Dokumentarfestival. Åsne Seierstad gjester for øvrig Trondheim Dokumentarfestival lørdag 19. november. Se program for festivalen her!

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19:00-21:00. Dørene åpner kl. 18:30.
Inngang: 200/100

Portrettfoto: Julie Pike

Dato

18. nov 2022

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere