Bibelens kvinner. I kamp siden begynnelsen

Bibelens kvinner. I kamp siden begynnelsen


Alf Kjetil Walgermo

Kvinnene i Bibelen har stått i skyggen av menn. Like fullt spiller de hovedrollene i noen av verdenslitteraturens sterkeste fortellinger, og flere av dem har gått i bresjen for vår tids kvinnekamp.

Visste du at Judit måtte slå to ganger med sverdet for å kappe hodet av hærføreren Holofernes? At Rebekka førte mannen sin bak lyset av ren morskjærlighet? Eller at den prostituerte Rahab berget livet ved å fire spioner ut av vinduet? Bibelen er full av modige, smarte og kreative kvinner. Jael tar livet av en stolt kriger ved å kjøre en teltplugg gjennom tinningen hans. Ester redder folket sitt ved å invitere kongen på fest. Sara ler av Gud før hun blir mor som nittiåring.

Forfatter Alf Kjetil Walgermo har skrevet boken Bibelens kvinner. Historiene som forma verda. På Litteraturhuset i Trondheim viser han oss hvordan de ulike kvinnene trer fram i bibelteksten, bildekunsten og i litteratur, musikk og film – og hvordan flere av kvinnene er blitt forsøkt holdt nede av teologiske og populærkulturelle tolkninger.

Alf Kjetil Walgermo (f. 1977) kommer fra Sunnmøre og er bosatt i Oslo. Han har skrevet flere kritikerroste bøker for barn, ungdom og voksne og er oversatt til en rekke språk. I 2017 gav han ut Røff guide til Bibelen.

Inngang: 100/75

Sted: Sellanraa

Foto: Agnete Brun

Dato

5. okt 2021

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere