Bli kjent med byens nye fribyforfatter!

Bli kjent med byens nye fribyforfatter!


Marjan Poursharifi - Gulabuddin Sukhanwar

Iranske Marjan Poursharifi er Trondheims nye fribyforfatter, den sjette i rekken. Poursharifi er poet, skribent og kunstner. Hun kom til Trondheim i august i år, sammen med familien sin. 

25. november møter hun ordfører og Trondheims-politikere under et velkomstarrangement i Rådhuset.  

På kvelden samme dag inviteres flere til å bli bedre kjent med henne når hun skal lese sine dikt og ha en samtale som ledes av Gulabuddin Sukhanwar på Litteraturhuset.

Sted: Sellanraa

Gratis inngang. Det er få tilgjengelige plasser, vi ber derfor publikum om å reservere billett via Hoopla.

Marjan Poursharifis  første diktsamling ble utgitt etter at mannen hennes ble dømt til 20 års fengsel i Iran, for å ha kommet med regimekritiske synspunkter på Facebook. Etter at hun selv ble forfulgt og straffet, klarte hun ikke lengre å bo og arbeide i hjemlandet. I 2017 forlot familien landet. Marjan søkte etter hvert ICORN-nettverket om å bli fribyforfatter, fikk søknaden innvilget, og kom i august i år til Trondheim.

Trondheim er med i International Cities of Refuge Network (ICORN), som tilbyr langvarige opphold til forfattere, skribenter og kunstnere som forfølges og må forlate hjemlandet som følge av sitt kreative virke. 

Byen vår tok imot sin første fribyforfatter, Musa Mutaev fra Tsjetsjenia, i 2004. Marjan Poursharifi er den tredje fra Iran. Også Libya og Egypt er representert blant byens fribyforfattere. 

https://www.trondheim.kommune.no/org/helse-og-velferd/INN/#heading-h2-4

https://www.icorn.org/ 

Dato

25. nov 2020

Tid

19.30 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere