Blikk på byen

Blikk på byen


Arild Vange - Tor Eystein Øverås - Margrethe Aas

Samtale med Arild Vange, Tor Eystein Øverås og Margrethe Aas

Hva skjer når litteraturen og billedkunsten går i møte med arkitekturen rundt oss? Og hva har byen å dele med en sansende vandrer?

Boka «Crossworks» (2022) er et resultat av fotografen Klaus Fröhlich (DE) og forfatter Arild Vange sine turer rundt i Trondheim anno 2016. I essayet «Å lese en by» (2022) vandrer forfatter Tor Eystein Øverås gjennom Bodø, Berlin, Trondheim og Kristiansund. Boka inngikk som et verk i utstillingen «Drawings Belonging to the Heart» av Hertling & Andreassen ved Trondheim kunstmuseum.

Vi møter Arild Vange og Tor Eystein Øverås til en samtale om sine bøker og byen, ledet av poet og arkitekt Margrethe Aas. Posten er programmert av Trøndersk forfatterlag.

Om panelet
Arild Vange er forfatter og oversetter/gjendikter. Han debuterte i 1990 med en roman og har senere utgitt syv diktbøker og to tekst-/billedbøker med billedkunstneren Per Formo. I 2019 mottok han NTNUs litteraturpris for den sjangeroverskridende prosaboken «Livet i luftene». Vange har dessuten gjendiktet og oversatt en rekke tyskspråklige forfattere til norsk, herunder Franz Kafka, Yoko Tawada, Georg Trakl, Anja Utler og Peter Waterhouse.

Tor Eystein Øverås debuterte med romanen «Tittelløs» i 1993. For boka «Til. En litterær reise» (2005) fikk han Havmannprisen. Øverås har hovedfag i litteraturvitenskap, og virker også som kritiker. I 2010 ble han utropt til Årets kritiker, og i år er han aktuell med bøkene «Å lese en by» og «Fakkelen er tent! Den norske billigbokrevolusjonen».

Margrethe Aas debuterte i 2015 med diktsamlinga «Vy», og er i høst aktuell med sin tredje bok, diktverket «Ur mor atter». Hun har erfaring fra flere samarbeidsprosjekter inn mot billedkunst, kunsthåndverk og musikk. I diktene hennes finner vi et tilbakevendende fokus på hvordan vi som mennesker møter rommene vi rører oss gjennom.

Dato: 12.11.22
Tid: 13.00
Sted: Rådhussalen
Inngang: 100/50
Festivalpass: 300
(https://litthustrd.hoopla.no/sales/event/festivalpassbasta) Dette arrangementet er en del av Basta. Sjekk dermedbasta.no for fullstendig program.

Dato

12. nov 2022

Tid

13.00 - 14.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere