Utsolgt! Boklansering: Anne B. Ragde – Hjerteknuseren

Utsolgt! Boklansering: Anne B. Ragde – Hjerteknuseren


Anne B. Ragde - Terje Eidsvåg

Denne høsten er Anne B. Ragde bokaktuell med ny roman, og i den anledning har Litteraturhuset i Trondheim gleden av å invitere til lansering onsdag 1. september.

Anne B. Ragde er en av våre mest leste og bejublede forfattere. Hun har bak seg en lang og variert produksjon av barne- og ungdomsbøker, noveller og romaner. Aller mest kjent er hun for serien om Neshov-folket som begynte med Berlinerpoplene i 2004. For sitt forfatterskap har hun mottatt en rekke av de mest høythengende litteraturprisene vi har.

I Hjerteknuseren møter vi Jonetta og Ragnar. Jonetta lengter etter balanse. Den balansen hun kjenner når hun svømmer i tjernet, eller når hun åpner for vanntanken på utedusjen og lar det lunkne vannet skylle over seg. Hun lengter etter freden det er i å sitte med et kryssord, med reiseradioen durende i bakgrunnen. Det enkle livet der morgenkaffen får ta den tiden den vil. Alt dette har hun på hytta, men hun har Ragnar der også. En voksen sønn uten jobb, med bunker av uåpnede regninger på gutterommet hjemme. En voksen sønn som reiser på ferie med mor og tar det beste soverommet, bestemmer hva de skal se på tv, svarer med enstavelsesord, dersom han svarer i det hele tatt, og etterlater seg runkestive T-skjorter og møkkete sengetøy som mor må ta hånd om. Hvor ble det av gutten hennes, han som kunne si at han elsket henne uten å ane hva ordet betydde? Hvordan skal Jonetta klare å nå inn til denne store, fremmede lukkede mannen som er sønnen hennes? Og vil hun det? I løpet av et par ferieuker pipler gammelt agg frem, og spørsmålet er: Når er det nok? For til slutt er det ikke annet igjen mellom Jonetta og Ragnar enn de avgnagde knoklene av en familie.

Kveldens samtaleleder er Terje Eidsvåg, kulturkommentator i Adresseavisen.

Velkommen!

Inngang: 150/75

Sted: DIGS, Krambugata 2

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.

Les om Litteraturhusets rutiner for godt smittevern her: https://litteraturhusetitrondheim.no/info-vedr…/

Foto: Lasse Berre

Dato

1. sep 2021

Tid

19.00 - 21.00

Sted

DIGS

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere