Utsolgt! Boklansering: Inga Strümke – Maskiner som tenker. I samtale med Eirik Newth

Utsolgt! Boklansering: Inga Strümke – Maskiner som tenker. I samtale med Eirik Newth


Inga Strümke - Eirik Newth

Velkommen til lansering av Inga Strümkes bok «Maskiner som tenker – algoritmenes hemmelighet og veien til kunstig intelligens»!

Hvor raskt går utviklingen av kunstig intelligens? Og hvordan kommer AI (Artificial Intelligence) til å påvirke livet vårt i årene som kommer?

Når du ikke klarer å slutte å scrolle på sosiale medier er det databaserte algoritmer du kan takke for minuttene du aldri får tilbake. Sommeren 2022 varslet en Google-ingeniør om et dataprogram som hadde blitt bevisst, og få måneder senere sendte norske lærere bekymringsmelding til Stortinget på grunn av en intelligent chatbot. Alt dette – fra algoritmer som påvirker enkeltpersoner, til intelligente dataprogrammer i samfunnet – koker ned til ett spørsmål: Hvordan fungerer kunstig intelligens?

I «Maskiner som tenker» skriver Inga Strümke om hvordan vi mennesker prøver å lage kunstig intelligens, om vi endelig er i ferd med å lykkes, og om vi i det hele tatt kan fatte hva den nye teknologien vil innebære.

Vi møter Strümke i samtale med forfatter og astrofysiker Eirik Newth.

Inga Strümke har doktorgrad i partikkelfysikk, og forsker på kunstig intelligens ved NTNU. Hun er prisbelønnet formidler, og for mange er hun kjent gjennom sin faste teknologispalte i Morgenbladet og som gjest i programmet Abels tårn på NRK Radio.

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Tidspunkt: 19-21. Sellanraa holder åpent til 22.
Inngang: 150/100

Foto: Mona Hauglid

Dato

8. mai 2023

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere