Jakten på stedsansen: Samtale med Edvard og May-Britt Moser

Jakten på stedsansen: Samtale med Edvard og May-Britt Moser


May-Britt Moser - Edvard Moser - Unni Eikeseth

Unni Eikeseth har skrevet den ferske boka Jakten på stedsansen, historien om May-Britt Moser og Edvard Mosers utrolige reise fra de var studenter, til de ble tildelt Nobelprisen i medisin for oppdagelsen av stedsansen. Boka gir et unikt innblikk i forskernes opp- og nedturer og den kreativiteten som ligger bak banebrytende forskning. Den formidler også den nyeste forskningen på hvordan mennesker og dyr orienterer seg i verden, og om sammenhengen mellom sted og hukommelse.

I kveld markerer vi lanseringen av boka med et sjeldent intervju med Edvard og May-Britt Moser. De vil snakke om stedsansen, hukommelse, og hvordan de arbeider som forskere. Hvordan legger de til rette for gode ideer og kreativitet? De vil også fortelle om forholdet til forsøksdyrene, om den åpne kulturen de har rundt laben og metodene, og mye mer.

Unni Eikeseth har skrevet flere populærvitenskapelige bøker, og jobber ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU. Hun har tidligere vært vitenskapsjournalist og programleder i NRK.

Arrangementet foregår på hovedbiblioteket, inngang fra Kongens gate.
Inngang: 50,-

Boka «Jakten på stedsansen» vil være til salgs under arrangementet.

Kl. 20 samme kveld er det konsert med Jan Erik Vold, Bjørn Alterhaug og John Pål Inderhaug. Egen billett for dette arrangementet, for den som ønsker en helaften på Litteraturhuset! Les mer om arrangementet her.

Foto av May-Britt Moser og Edvard Moser: Geir Mogen/NTNU

Cover av boka Jakten på stedsansen

Dato

5. apr 2018

Tid

18.00 - 19.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere