Boklansering: Sykkelens historie i Norge

Boklansering: Sykkelens historie i Norge


Magne Brekke Rabben - Stein Arne Sæther

Har du først lært deg å sykle, glemmer du det aldri! Velkommen til lansering av boka Sykkelens historie i Norge

Forfatter Magne Brekke Rabben samtaler med Stein Arne Sæther (tidligere journalist i Adresseavisen) om sykkelens historie i Norge.

Vi har alle et forhold til sykkelen – selv de av oss som stort sett lar den stå i boden. Sykkelen kan være et fornuftig fremkomstmiddel i hverdagen, men også et leketøy og en turkamerat. Sykkelen har gitt glede, frihet og fart til mange siden den slo igjennom på 1800-tallet. Men i like lang tid har den vært kontroversiell. Sykkelens plass i trafikken har bestandig vært et hett tema.

Boka tar for seg sykkelens historie i Norge: fra den første pedalløse sparkesykkelen tidlig på 1800-tallet og til el-syklene i dag. Den handler om sykkelens tekniske utvikling og om norsk sykkelindustri, men i enda større grad om samfunnets forhold til sykkelen. Boka forteller om hvem som har syklet og hvorfor de har syklet, men også om hvordan det har vært å sykle i Norge og hva vi har ment om sykkelen og syklistene – både før og etter at privatbilene inntok veien.

Magne Brekke Rabben er historiker og stipendiat ved Institutt for historiske studier ved NTNU. Opprinnelig kommer han fra det som en gang var DBS-syklenes hjemby, Sandnes, men er i dag bosatt i Trondheim.

Gratis inngang.

Dato

7. sep 2017

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere