Bushra Ishaq: Hva mener muslimer i Norge ? Hvem snakker for muslimer?

Bushra Ishaq: Hva mener muslimer i Norge ? Hvem snakker for muslimer?


Bushra Ishaq - Siri Wahl-Olsen

Bushra Ishaq kommer til Litteraturhuset i Trondheim for å snakke om sin bok «Hvem snakker for oss?»

Boka har undertittelen «Muslimer i dagens Norge – hvem er de og hva mener de?» og handler om holdninger og verdier blant norske muslimer, og om et nytt norsk fellesskap.

Hvem er egentlig de norske muslimene? Og hva er deres holdning i spørsmål som sharia, kvinnefrigjøring, demokrati og terror? «Hvem snakker for oss?» bygger på en større holdningsundersøkelse gjort blant norske muslimer. Basert på undersøkelsen og intervjuer har forfatteren forsøkt å kartlegge norske muslimers holdninger til det norske samfunnet, med det mål å gi grunnlag for en balansert og kunnskapsbasert debatt. Leif Ekle, litteraturkritiker i NRK, har i en anmeldelse av boka beskrevet den som «et kampskrift for toleranse og saklighet i debatten om innvandring og integrering av muslimer i vestlige samfunn».

Bushra Ishaq (f. 1985) er født og oppvokst i Norge. Hun er lege, forsker, forfatter og samfunnsdebattant, og er engasjert i interreligiøs og interkulturell dialog. I 2010 mottok hun Fritt Ords pris for at hun «har med sin klare forankring i muslimsk tro og miljø, og med sin argumentasjon og brobyggende form, bidratt til å videreutvikle forståelsen av hva det vil si å leve i dagens flerkulturelle samfunn.»

Vi møter Ishaq i samtale med Siri Wahl-Olsen, kommentator i Adresseavisen.

Velkommen!

Inngang: 75/50

Foto: Tale Hendnes

Dato

16. feb 2018

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Trondheim folkebibliotek, Rådhussalen

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere