Dagens Kongo, politikk og konfliktmineraler

Dagens Kongo, politikk og konfliktmineraler


Rais Neza Boneza

Litteratur for inkludering inviterer til en samtale med forfatteren Rais Neza Boneza. Hans roman, Hvite Eldorado, Svarte Byrde (2018), er en fortelling om to unge menns ferd gjennom et Kongo herjet av borgerkrig. Boka er fortalt med fabelens språk, og den fargerike fortellingen omfatter legender og eventyr.

Men boka er ikke bare dette. Historien handler også om dagens Kongo, politikk og konfliktmineraler. Coltan er en viktig bestanddel i blant annet mobiltelefoner og PlayStation, og dermed er dette en historie som angår oss alle, enten vi vil det eller ikke. Sannsynligvis vil vi det ikke, for den virkeligheten som beskrives i boka er en ubehagelig virkelighet vi er med på  å holde ved like gjennom vårt forbruk.

Rais Neza Boneza vil dele sine tanker om mennesker, fred og konfliktmineraler. Publikum er velkommen til å stille spørsmål og dele sine tanker om temaet.

Alle er velkommen!

Om forfatteren:
Raïs Neza Boneza (poet/skribent) er født i Katanga-provinsen i Den demokratiske republikken Kongo. Han er aktivist og fredsforkjemper og bruker konflikthåndtering, åndelighet, vekst og helbredelse i sitt arbeide. Han har reist verden rundt som foreleser og rådgiver for ulike institusjoner, frivillige og humanitære organisasjoner.

Dato

25. mar 2019

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere