David mot Goliat: Russisk opposisjon – Med Geir Flikke og Jette Christensen

David mot Goliat: Russisk opposisjon – Med Geir Flikke og Jette Christensen


Geir Flikke - Jette F. Christensen - Jan Markus Johannessen

Med: Geir Flikke og Jette Christensen

Den ledende russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er satt på vann og brød i indre Sibir etter noen turbulente år. Politisk opposisjon til Putins regime blir stadig vanskeligere. Er det fortsatt håp om et politisk friere Russland med reel opposisjon?

Hvordan organiserer man seg og går man frem når man skal utfordre Putins stadig sterkere grep om makta i Russland? Vi har invitert professor og forfatter Geir Flikke og politiker Jette Christensen til en samtale om Alexey Navalny og andre russiske opposisjonspolitikere.

Samtalen ledes av Jan Markus Johannessen.

Geir Flikke er professor på Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (Universitetet i Oslo). Han har tidligere jobbet som ambassaderåd ved Norges ambassade i Moskva og som assisterende direktør og seinere seniorforsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI).

Jette F. Christensen sitter (enn så lenge) på Stortinget for Arbeiderpartiet, og møter i Utenriks- og forsvarskomiteen. Hun er også Europarådets representant til «Den europeiske kommisjonen for demokrati gjennom lovgivning» (Veneziakommisjonen).

Scene: DIGS
Tid: Fredag 29. Oktober klokken 19:00
Inngang: 50
Festivalpass for begge dager: 175 (https://litthustrd.hoopla.no/sales/sakprosatorsdag)
Studenter går gratis, men må løse gratisbillett i hoopla

Dato

29. okt 2021

Tid

19.00 - 19.45

Sted

DIGS

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere