Debatt: Dyrevelferd og landbruk – først pels nå kylling, hvor skal dette ende?


Ola Eian - Ola Borten Moe - Elisabeth Schei-Berg - Jo Skårderud

Litteraturhuset inviterer til debatt om Dyrevelferd og landbruk. Vi har invitert Ola Eian, nasjonal talsperson Grønn Ungdom, Ola Borten Moe fra Senterpartiet og Elisabeth Schei-Berg fra Mattilsynet til debatt. Ordstyrer er Jo Skårderud fra Klassekampen.

Grønn ungdom avholdt tidlig i august landsstyremøte, og på dette møtet vedtok de å jobbe for å legge ned norsk kyllingindustri: « Årlig lever titalls millioner kyllinger smertefulle liv innendørs, frem til de slaktes. Nå er det på tide å sette en stopper for en industri som ikke hører fremtiden til. sier Grønn Ungdoms talsperson Hulda Holtvedt. Istedenfor å subsidiere en industri som setter kyllingers lidelse i system, vil Grønn Ungdom gi kyllingbøndene omstillingsmidler til mer fremtidsretta landbruk, som vertikal grønnsaksproduksjon».

Stortinget har allerede vedtatt en styrt nedleggelse av norsk pelsdyrindustri frem mot 2025. Ola Borten Moe kommenterer: «Jeg tror dette er et symptom på hva vi har i vente. Nå er pelsdyr vedtatt avviklet og diskusjonen vil flytte seg til nye dyreslag og produksjoner».

Arrangementet har inngang fra Hovedbiblioteket, Kongens gate. Dørene åpner kl. 18.30.

Inngang: 50,-

FOTO: Berit, Roald / SCANPIX

Dato

12. sep 2018

Tid

19.00 - 20.30

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere