DEN UBEHAGELIGE KROPPEN – en samtale om kroppsskam, spiseforstyrrelser og uoppnåelige idealer


Trine Tetlie Eik-Nes - Hilde Østby

DEN UBEHAGELIGE KROPPEN
– en samtale om kroppsskam, spiseforstyrrelser og uoppnåelige idealer

Hvorfor er det så mange som sliter med å akseptere sin egen kropp slik den er, og lever vi i en spiseforstyrret kultur? Aldri har vi slanket oss så mye som nå, og det samtidig som overvekt øker i hele verden. Virker slankekurer egentlig, hva er sunt for oss – og finnes det andre forklaringer på overvekt og spiseforstyrrelser enn maten vi blir tilbudt?

Velkommen til en samtale om kroppsskam og spiseforstyrrelser. Det blir fortellingen om en lege som jobbet med overvekt i San Diego og oppdaget noe veldig overraskende hos sine pasienter, nemlig en hemmelig forbindelseslinje mellom kropp og psyke.

Førsteamanuensis Trine Tetlie Eik-Nes har en doktorgrad i samfunnsmedisin og jobber med vekt, fedme, spiseforstyrret atferd og psykisk helse. Hun har jobbet med behandling av spiseforstyrrelser i over 10 år, og har vært spesielt opptatt av å utvikle behandlingstilbud for mennesker med overspisingslidelser og gravide/foreldre med spiseforstyrrelser.

Hilde Østby er idéhistoriker, kritiker og forfatter oversatt til 20 språk, og har skrevet sakprosabøker som formidler forskning på både hukommelse og kreativitet, og kom i år ut med Mageboka. Sju steg mot å like kroppen din (Kagge).

Tid: Fredag 29. oktober 19:00
Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek
Inngang: 50
Festivalpass for begge dager: 175 (https://litthustrd.hoopla.no/sales/sakprosatorsdag)
Studenter går gratis, men må løse gratisbillett i hoopla

Dato

29. okt 2021

Tid

19.00 - 19.45

Sted

Trondheim folkebibliotek, Kulturtorget

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere