Doc Lounge Trondheim: The Longest Run + Trond Wiger live!

Doc Lounge Trondheim: The Longest Run + Trond Wiger live!


Trond Wiger

Doc Lounge Trondheim: The Longest Run (Marianna Economou, Hellas 2015) + Trond Wiger live

Tirsdag 13.12 kl 19.00 – Litteraturhuset (Sellanraa Bok & Bar) – 1t 15m – Inngang kr 80

The Longest Run tar oss med på innsiden av et gresk ungdomsfengsel, der vi møter flyktningene Jasim og Alsaleh. De to unge mennene kommer fra forskjellige land, men de deler samme skjebne og et sterkt og rørende vennskap. Som så mange andre har de valgt flukten fra krig og livsfare på den desperate måten, ved hjelp av menneskesmuglere. Dette er en av vår tids farligste og mest hensynsløse industrier, gjort mulig både av fanatisk krigføring og ansvarsunnlatelse fra verdenssamfunnet overfor de som flykter, og det er så til de grader selgers marked. Så kynisk er bransjen, at de uten skrupler gjør kundene- som Jasim og Alsaleh – til medskyldige, de fengsles og dømmes mens de kriminelle fortsetter uforstyrret.

The Longest Run er en real oppvekker, en dokumentarfilm som rører ved dypt menneskelige strenger på en usentimental og respektfull måte. Møt to ekte, unge helter, og bli med dem i kampen for frihet, mot hårreisende anklager og et arrogant og følelsesløst gresk rettsvesen.

Etter filmen: Trond Wiger live!

Trondheims beste rapper og tekstforfatter, det er det mange som har sagt om Trond, som utgjør halvdelen av Gode Ord Dør Sist (G.O.D.S) og som har gjort seg bemerket både som soloartist og scenekunstner de siste årene. Det er en glede å avslutte tidenes første sesong hos Doc Lounge Trondheim med gnistrende hiphop fra Trond Wigers mikrofon.

Dato

13. des 2016

Tid

19.00 - 21.00

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere