Doc Lounge Trondheim: Den unge Zlatan

Doc Lounge Trondheim: Den unge Zlatan


Sven Bisgaard Sundet, Kari Kristensen

Velkommen til åpning av DocLounge Trondheim! Endelig får byen sin egen DocLounge-avdeling og blir med i et nettverk som har sprunget ut av grunnleggelsen i Malmö i 2006 og som nå teller over tjue medlemsbyer i Sverige, Danmark, Finland og Norge. På senhøsten i år skal DocLounge vise i alt fire filmer i byens helt nye litteraturhus, og det er helt på sin plass at vi åpner med DocLounge-grunlegger Fredrik Gerttens egen film Den unge Zlatan.

Brødrene Gertten fulgte Zlatan Ibrahimovic tett i debutåret 1999 i Malmö FF, gjennom tiden som gryende stjerne i Ajax i Amsterdam og til det store gjennombruddet med Juventus i 2005. Dette er historien om gutten fra beryktede Rosengård i Malmö som ble en av de største idrettsstjernene i svensk historie. Filmskaperne var på rett tid til rett sted da de møtte den unge Zlatan, og de skjønte allerede i ’99 at de var vitne til at en stjerne ble født.

Før filmen: Zlatan-samtale med Sven Bisgaard Sundet («Heia fotball», NRK P3) og Kari Kristensen (skribent og Zlatan-fan).

Etter filmen: Åpningsfest for Trondheim Dokumentarfestival med DJ! Sellanraa Bok & Bar er åpen til kl 23.00.

Arrangører: Doc lounge Trondheim, Litteraturhuset i Trondheim, Trondheim Dokumentarfestival.

 

Billettpris: 80 kr

Dato

15. nov 2016

Tid

19.00 - 23.00

Sted

Litteraturhuset (Sellanraa Bok & Bar)

Logoene til Litteraturhusets samarbeidspartnere